söndag, december 28, 2008

Ett livstecken...

Sitter vid datorn för första gången sen innan jul...typ den 19/12 eller nåt...nästan 10 dagar, nåt slags rekord kanske :)
Tidigare uppdateringar har skett via i-phonen, som varit min enda uppkoppling mot min kära cyberrymd...

Så här såg det iaf ut relativt tidigt på julaftons morgon...

...men vi hann få det i hyfsad fason tills dessa tt vi åkte till svåger o svägerska för att fira jul...

Väl där så bjöds det på glögg (ja, den nya 08:an var inte alls dum...vi har visst en flaska på lager här hemma), tilltugg och Kalle Anka för de närmare 20-talet gästerna.
Efter Kalle var det lite skattjakt och matlagning, och framåt 17-tiden satte vi oss till bords och lät den goda julmaten oss väl smaka. Det fanns ett överflöd av godsaker, precis som det ska vara.
Vissa saker tycker man ju hör hemma, och andra förstår man sig inte riktigt på...
De två underligaste traditionerna från svägerskans släkt var dels champange som måltidsdryck till julbordet, när alla vet att det är julöl och nubbe som gäller...inte för att dom struntade i nubben iofs...
...och sen "blöte"...norrlands version av dopp i grytan, men istället för att doppa en vörtlimpsbit, så dränkte dom hårt tunnbröd...huga!
Sen kom naturligtvis tomten och delade ut julklappar. Tomten var inhyrd från barnens kusins dagis, så barnen lyckades inte luska ut vem han var...men att det inte var den riktige förstod dom med ens.
Massor av paket naturligtvis, och barnen blev väl så där lagom förbryllade när de fick PlayStation 3-spel, men ingen konsoll...den stod hemma o väntade...lyckat bus.
Efter tomte var det kaffe o svågersk hemgjorda glass, alltid lika god.
Sen bar det av hemåt.

Juldagen gick i sakta mak, men på Annandagen kom stora delar av julaftonens gäster till oss på lutfisk eller lax-lunch, innan delar av dom begav sig till Arlanda för vidare transport norröver...

Med 17 personer till bords så var det skönt med det större vardagsrummet/matsalen...
Grymt snygg upphängning av taklampan måste jag säga :)

På lördagen for farmor och farfar hem till sig, och vi åkte o bytte lite dubbla julklappar, och även idag har vi varit ute o shoppat lite...bla ska vi snart få se Wall-E på bluray...ska bli kul o se om man märker nån större skillnad...tyvärr är ju inte ljudet inkopplat än, men man kan inte få allt...

I morgon ska jag och min tok-onda axel försöka oss på att jobba lite...vi får hoppas på två lugna mellandagar, så man pallar med ett lugnt nyårsfirande...

Ett gott slut får man väl tillönska eder!
/Bogie



1 kommentar:

dyermaker sa...

Det verkar ju bli ordning på torpet ändå! Önskar er alla ett gott slut och ett riktigt gott nytt 2009!