fredag, maj 15, 2009

Förlåt mig ty jag har synthat...

Efter en rejält jäktig förkväll med sonens dansträning till 18:35, fortkörning framför polisbil på E4:an (men han hade annat att göra-puh!), lämning av barn hos mormor runt 18:55, och sen till Hovet för att se den franske synthpionjären Jean-Michel Jarre...

...och hans lasrar...

...och tre kompmusiker, eller vad dom nu kan kallas...
Eller som Jarre själv sa; "On keyboards synthersizers and other things and sounds"...

Här står jarre och spelar på sin "laser-harpa"...rätt coolt...och mycket nördigt, precis som hela konserten. 4 män som står och vrider och bänder på maskiner och keyboards i oändlighet, men med rätt simpla men medryckande och glada melodier i de större hittarna.

...och även om musiken i det stora hela är bra, och ljusshowen snygg, men inte riktigt så mäktig som man väntat sig, så är det svårt att få den där live-känslan, även om Jarre gör sitt bästa för att få publiken att klappa i takt mm, så ser det ändå ut som fyra tokiga proffesorer med sina domedagsvapen, och inte som musiker...

Jag är inte direkt insatt i musiken, och kan bara hjälpligt skilja Oxygene från Equinoxe, och har definitivt ingen koll på styckenas kapitelindelning, men här kommer en inklistrad set-list (från boarden så klart):

Industrial revolution 2
Magnetic fields I
Equinoxe VII
Oxygene II
Third Rendez-vous
Oxygene XII
Souvenirs de Chine
Magnetic fields II
Oxygene V
Variation III
Equinoxe IV
Equinoxe V
Chronologie VI
Chronologie II
Oxygene IV
Calypso part 3 (Fin de siécle)
Second Rendez-vous
Industrial revolution 2 (reprise)


Jean-Michel leker och hoppas att han är rockgitarrist med en synth-styggelse från 80-talet (iaf design-mässigt)...
Allt som allt en bra konsert, sedd på lite väl långt avstånd (men då såg man nog scenografin bättre iofs)...nästa gång hoppas jag på en utomhusspelning i stil med när han lyste upp hela Houston som scendekor... :)
/Bogie

Inga kommentarer: