söndag, februari 25, 2007

Fri fredag...

Då mormor kunde passa barnen en helt vanlig fredag då vi faktiskt inte behövde hennes tjänster för kvartsamtal, föreningsmöten, kören eller simskolan, så passade vi på att nyttja fredagskvällen till fullo.

Vi började redan 17:30 med att gå och se på bio, något vi säkert gjorde en gång i veckan innan vi skaffade barn, nu blir det väl en gång i halvåret om man räknar bort barnfilmerna.
Vi såg den kritikerrosade "Pans Labyrinth", och den var värd varenda plus, geting o fyrtorn som den fått, den var riktigt bra. Hemsk men bra.
...och jag som vanligtvis har svårt för filmer där jag inte kan hänga med i språket, men i denna så passade spanskan nåt otroligt bra. Bra skådisar, underbart manus och snyggt filmat o animerat, japp, allt var bara bäst *lyrisk*

...ok, en sak var kanske inte helt bra, det var ingen uppåtfilm för att få en på sprudlande fredagshumör, men en bra film, även om den är hemsk, får en ändå på bra humör...ja, o så slutade den ju lite för sent...
Så när vi skulle vara på Söder så befann vi oss fortfarande på Kungsgatan i fullt språng. Nu passade iaf tunnelbanan perfekt så jag tror det gick fortare än om vi tagit en taxi. Framme på krogen "Söderkisen" lite efter 19:45, och sippade på första ölen knappa fem minuter senare.
Trevligt sällskap där vi bara kände en person sen tidigare, eller jo, jag hade allt träffat en till i sällskapet som snabbast på en SRF-kick off för en massa år sedan.
God mat, även om jag tror att jag i efterhand skulle ha tagit något annat, och helt ok service var det iaf.
Sen var det bara synd att en i sällskapet inte tyckte att personalen förtjänade någon dricks, utan tog tillfället i akt att inte bara slippa den utan även få sin del av notan rabatterad av oss andra och vår dricks, när han betalade med kort det som fanns kvar på notan att betala. Jävligt snålt!

...men nåja, det stör mig mer nu än då, särskilt som jag först dagen efter fick det bekräftat av frun att så verkligen var fallet, och att han inte lämnat dricksen i kontanter efteråt eller så...
Men som sagt, vi hastade oss iväg i en taxi (eller tre om man ska vara exakt), och hamnade såsmåningom på Snövit på Ringvägen.
Snövit visade sig vara ett a-lags-hak på övervåningen, men en rätt trång o långsmal rockklubb på nedervåningen. Där spelade för kvällen Apes IQ, som gjorde en helt ok konsert, om än i kortaste laget. En ny låt fick vi nog allt höra, en som inte finns på nån av de två skivorna, och den bådade gott, bra gung i den.
En hel hög med kända och okända "boardare" stötte vi på här.

När aporna avslutat sin konsert och vi vår dricka så tog vi tillsammans med apornas forne basist, tillika arrangör för middag och ap-kollen, samt två andra boardare, eller iaf en + sambo (men jag tror hon varit reggad nån gång...ungefär som min fru :) tunnelbanan till Rådmansgatan.

Därifrån var vägen inte lång till Anchor, där vi kollade in kvällens andra konsert, kompisarna i A.M.P.
Även dom gjorde bra ifrån sig, även om jag personligen hade önskat lite högre volym.

...sen var det egentligen bara att ta sig hem...just då kändes taxi som det enda alternativet, väl i taxin hade en åsneskjuts varit bättre...jag vet inte vad som var fel på taxin, men en darrigare färd får man leta efter...ja, ja, men hem kom vi iaf runt två, o sen var det gott att få sova en sex timmar innan det var dags för frukost med barnen och den övernattande mormorn.

På lördagen lyckades vi ändå ta oss ut på en promenad för att handla lite, sonen kom iväg till simskolan och hela familjen kom sen iväg på barnkalas i Jakobsberg. En trevlig liten tillställning med enbart kända ansikten.

Just på bilden är inte födelsedagsbarnet med, hon lyckades bara stoltsera på två bilder, bägge med röda-blixt-ögon tyvärr...så hennes storebror, kusin och våra två "små" får representera sexårskalaset.


Ja, det var hårt festande i Erikssonsk tappning, nån som festat hårdare genom åren är Eldkvarns sångare Plura, som just nu bloggar för att göra reklam för Eldkvarns kommande platta "Svart Blogg". Bloggen är helt suverän för oss som redan innan gillar Pluras texter, och tydligen upphov till en o annan notis i skvaller...förlåt...kvällspressen...sex o kokain, mums, bättre reklam kan det antagligen inte bli för skivan...
Nu tror jag iofs att Plura kommer ha svårt att sluta blogga när väl skivan är ute, och jag hoppas innerligt att han fortsätter.
Bedöm själva här!


Nu ska jag gå o grädda lite pannkakor åt barnen och sonens kompis som är på besök.

Om gud men ffa min dator är med mig så kanske jag kan lyckas att få upp ett par videosnuttar från bägge konserterna, och kanske något litet från Eldkvarns spelning i Kungsan i somras...men då får allt datorn sköta sig bättre än den gjort just idag...

Asch, höll ju på att glömma den för oss inspelade fjärde delfinalen av Melodifestivalen...japp, det var rätt låtar som vann denna gång. Andreas Johnson har jag aldrig varit riktigt förtjust i, men denna låt gjorde han bra, och jäsicken sicken röst Sarah Dawn Finer sitter inne med, men det kände vi ju faktiskt till sen tidigare.
Sen måste man väl säga att After Dark spöade Uggla på hans hemmaplan, betydligt fyndigare text från pojk...gubb...flick...tant...äh, ni vet, dom.

/Bogie

Inga kommentarer: