tisdag, maj 13, 2008

Helgen i allmänhet och AIK i synnerhet...

Ska försöka rekapitulera helgen så gott det går...
Efter att nätt o jämnt hunnit klart med jobbet på fredagen bar det hem, för att genast plocka upp frun och åka o handla på Coop...grillmat var en del av målet (Systemet ett annat...o mjölk oxå då...)
Nu hade Coop så uselt med just grillkött att vi på vägen hem ringde till den lokala pizzerian och beställde några pizzor åt mig o barnen, frun nöjde sig med soppa...så där blev ingen grillning i sommarvärmen.
Var väl knappt färdigätna när Talang började...och ja, hur den asylsökande pianoplinkerskan kunde gå vidare är för mig helt ofattbart. Visst är det synd om henne, och visst kanske hon likt många andra förtjänar att få stanna i Sverige, men inget av det gör hennes talang större...men svenska folket röstar ju på sånt och på små barn som sjunger falskt o jävligt, bara dom är söta så...suck...
Nåväl, rapp-trion som gick vidare var mer värda avancemanget, och killen som sjöng som en ung Per Gessle, som oxå förtjänade att gå vidare har nog större chans till skivkontrakt än pianoklinkerskan.
Mycket mer hände väl inte på fredagen.

I lördags så städade vi huset, grillade hamburgare till lunch, skjutsade dottern till bowling-kalas och var o handlade en sväng innan farmor och farfar kom o hälsade på.
Till middag grillades lax, och till det åts det potais, ugnsstekta(?) morötter, lök o potatis, samt en god romsås, och några glas vitt. Underbart att äntligen kunna sitte ute o äta igen.
Senare på kvällen blev det Körslaget, och här vann iaf rätt filur, Joacim Cans, kul!

Söndag förmiddag bjöd väl inte på några större begivenheter, men till lunch grillades det ryggbiff, med pommes o bea...(ja inte fan vet jag hur det stavas:)
...och sen var det dax för farmor o farfar att kvittera ut sin julklapp, en match med Gnagisdag...även om nu Gnagisdagen mer var för barnens skull...

Nu såg väl Norra lite tomt ut...

...men det beror ju enbart på att hela klanen Eriksson med tillskottet Jonas (och fotande pappa) befann sig på Södra läktaren, familjedag som det var.
Matchen var helt ok, och AIK borde ha tagit ledningen med 1-0 då de tilldelades en straff i första halvlek, men den slogs rätt taffligt och AIK:s målproduktion såg ut att hålla i sig sas...
Inte förrän mot slutet av andra halvlek och med inbytte Jagne (från Väsby så klart :) lyckades AIK inte bara spräcka nollan utan även sätta 2-0.

Nu satte Jagne inte själv några mål, men var högst medverkande till både 1-0 av Khari och 2-0 av Mendes, så nog var det ett succe-inhopp alltid.

...och just så här skönt var det att AIK vann över Malmö FF, och att mina föräldrar, mina barn och min fru, fick uppleva ett kokande Råsunda. Vilket jag även varmt unnade den från sjukskrivningen "hemvändande" kompisen.

...och ja, med en 5-1 förlust för djurgården som extra krydda på moset så känns ju EM-uppehållet inte direkt lägligt, men ändå riktigt njutbart.

...och så var även måndagen med jobb, skola och ett väldigt okordinerat (från min sida då) pass på Friskis o Svettis...o CSI så klart...avklarat

Natti, natti
/Bogie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kokande Råsunda, seger och flera generationer Erikssonare på läktaren. Bara att hålla med; perfekt avslutning på vårens sparkande. Saknar dock en bild från pausen :)

Bogie sa...

Bilden kommer på en mail nära dej när jag får tid, eller som stor poster den 6/6 ;)
Tack för utmärkt fotande!