söndag, oktober 05, 2008

...i helgen...

I fredags gjorde vi väl inte mycket alls...kanalkrockade väl lite när barnen ville och fick se "Camp Rock", medan vi ville se "Doobidoo" eller möjligtvis kvartsfinalen i Idol, vilket vi kopplade över till när Camp Rock var slut på Disney Channel...
Nu ska jag väl erkänna att jag inte har en aning om vem det var som åkte ut i fredags, har inte ens orkat bry mig om att ta reda på det...uttagningarna är och förblir det bästa med det programmet.

Vid lunchtid på lördagen kom farmor och farfar hem till oss, och efter en god lunch och en lite repriserande middag så for jag och frun in till stan och lämnade barnen i farföräldrarnas vård.
Vi åkte till "Klubben/Fryshuset" och ställde oss i kö för att komma in, sen blev det "hårdrocksvisitation" (vet inte om man var tvungen att göra "tecknet" med händerna när man sträckte upp dom i luften), en klenare variant av visitationen för att komma in på Norra Stå.
Väl inne träffade vi delar av familjen Enbom med sällskap och snackade lite med dom fram tills Heat gick på scen.

Heat är inte dåliga, men dom tilltalar helt enkelt inte mig...visst, det är popigt och snyggt, säkert kompetent oxå, men det är inte eget...man såg otaliga Heat-band på fritidsgårdar o replokaler på 80-talet...för oss kändes dom rätt naturligt som en blek kopia på Yale Bate i både smink, poser och musikstil...men uppskattade var dom, det gick inte att ta misste på.
Sen kom då den egentliga anledningen till att vi åkt dit, Sabaton!

...och genast blev biljetten värd sitt pris.
Bra, tungt och svängigt, levererat med glädje och mottaget som vore det ett stort utländskt band och inte nå dalmasar. Det märktes att bandet uppskattade publiken lika mycket som publiken uppskattade Sabaton.
Basisten i bandet såg ruskigt lycklig ut och det smittade naturligtvis av sig.
Sen när hitten "Atero Dominatus" spelats så var det dax för en rolig del, när sångaren Jocke presenterade nästa låt började bandet spela Attero igen och Jocke såg mer än förbryllad ut. Det visade sig vara hans födelsedag, och skivbolagsrepresentanten kom ut med en stor present, ett hockeyspel, och hela publiken stämde upp i ett kraftfullt "Ja må han leva".
En ruskigt bra, kanske lite kort, men alldeles för varm spelning var det. Helt klart ett av sveriges bästa live-band, i konkurrens med ffa Mustasch.
Hemma vid 23:15, och möts av farmor och dotter i hallen...ingen av barnen sover, dottern glad som en mört slocknade dock på två röda då mamma tog över nattningen, men sonen som blivit störd av dotterns snack hela kvällen hade svårt att komma till ro, men så småning om sov hela huset.

I dag, söndag, fick tyvärr mina föräldrar ge sig av hemåt innan lunch, då vi var tvugna att åka o köpa present o sen skjutsa sonen till barnkalas i Spånga...och medan han var där fördrev vi tiden på världens roligaste ställe...Ikea...fy fan va med idioter det finns, o alla samlas vi på Ikea :)

När vi såg köerna konstaterade vi att det vi plockat åt oss kunde vi lika gärna köpa på ICA, så vi gick tomhänta därifrån...
Nu ska jag ut o laga lite middag o se till att barnen gör läxorna...det är snart vardag igen...
/Bogie

Inga kommentarer: