söndag, april 19, 2009

Vilda Väsby...

Ja, efter ett gott besök hos den lokale kinesen, där man kunde beställa "cidel" att dricka, jo så såg det ut i menyn (kul :), men jag tog den rekommenderade och för mig okända ölen som de hade specialpris på, Kronoberg...när den serverades visade det sig vara den franska ölen Kronenbourgh...och den har man väl smakat förr...
God mat och dryck gjorde att vi missade de två första banden (vilket vi iofs hade i planeringen) och kom först när de från Robinson kända bandet "Dead by April" körde...

Både jag och frun gillar visserligen genren dom spelar, något lite mjäkigare Soilwork eller In Flames typ...

...men ingen av oss tyckte att dom nådde ut över scenkanten, och inte ens Robinson-signaturen satt särskilt bra.
Efter en paus var det så dags för Väsbys nuvarande stoltheter, presenterade av en äldre stolthet, Ian presenterade Heat.

...och ja, Heat gjorde väl vad dom skulle, drog sina låtar, körde sitt vanliga mellansnack om vilka som är de riktiga rockstjärnorna (nu har jag sett Heat vid fyra olika tillfällen, och alltid samma fjantiga mellansnack, byt nån gång!) Sen satte dom naturligtvis på sig Väsby-hocket-tröjor och rockade vidare...lite schysst lokalpatriotism, men nåt sånt där jättevälkomnande tycket jag ändå inte att dom fick...

Dock märktes det att det föll av en hel del publik när Heat gick av scenen.
Men det är ju deras förlust, för näst sist på scen kom ett av sveriges bästa liveband, Mustasch!

...och dom var som vanligt riktigt bra.
Ralph kunde inte nog många gånger skrika Väsby, presentera den nye trummisen som härrörande från Väsby, samt förklara att dom var både bättre, vackrare och tjockare än Heat.

Att det var färre i publiken var inget som rörde bandet öht, de rockade på som aldrig förr, och fick igång publiken bättre än något av de övriga banden.
Trots både ny trummis och ny gitarrist så lät det Mustasch rakt igenom. och det låter som sagt mycket bra.
Rätt hopplöst att då heta Dia Psalma, komma från Strängnäs och spela punk...

Vi satt ett par låtar på läktaren, men ljudet var inte det bästa där, och det fanns ingen riktig energi eller karisma från scenen, så vi gick ner på "isen" ett kort stund, men beslöt oss för att vårda Mustasch-minnet vidare och gå hem...med en Rockweekend-dvd under armen...ut i kylan...minus 3 grader klockan 00:30, huga!
När vi kom hem kollade vi det inspelade Robinson, och sen skötte vi om Jericho en stund innan det var sängdags.

Idag söndag skulle vi egentligen åkt o hämtat barnen hos mormor, för att sen åka till barnens kusiner för lite grill och umgänge, men kusinerna var lite förkylda, så vi sköt det på framtiden...och mormor skjutsade istället hem barnen till oss, men det först efter lunch, så vi fick en lugn förmiddag.
Själv tog jag tillfället i akt och se matchen BP-AIK på Canal+, då jag var för snål för att pröjsa 180 kronor för en ståplats på Grimsta.
Matchen verkar ju dock ha varit värd mer än så...1-0 till AIK av en debutant i den andra minuten, 2-1 relativt snabbt till BP, och halvtidsresultatet 2-2...och sen, riktigt nära slutet, en utvisning och ett sent mål av...

...Jagne!
Mycket trevligt!!!

/Bogie, som tackar för en mycket trevlig helg!

Inga kommentarer: