onsdag, november 08, 2006

Veckoblogg kanske...jag vet inte...
Vad har då hänt sen senast, ja, följetongen och själva inspirationskällan till bloggen, renoveringen av våtutrymmena fortsätter naturligtvis, och inte på något roligt vis...
Vi fick efter många om och men äntligen tag i ägaren till firman och den som från början sålde på oss jobbet, och på torsdag ska vi ha ett möte med honom(?).
Nu har vi ju iofs försökt att få ut dom ännu tidigare, då badkaret nu uppför sig extremt konstigt, det slår på kompressorn ca en gång varannan minut, så vi har inte haft nåt annat val än att stänga av strömmen i hela badrummet och är åter tillbaka till bara en liten skrutten gästtoalett.
Troligtvis enligt den elektriker som var här på badkarstillverkarens uppdrag, så har den konstant påslagna strömmen gjort att någonting bränt sönder i styrboxen. Så nu är det ju inte bara en fråga om att entreprenören måste koppla in badkaret rätt, utan kanske också att laga det...o sen är ju frågan om dom genom sitt slarv eller sin okunskap gjort att de bränt(!) vår garanti på badkaret...jävla klåpare!
Torsdagens möte kan bli intressant...

Ja, ja, nog om bad, och över till annat elände...
Sist jag uppdaterade bloggen så föll ju första snön, det visade sig bli årets(?) snökaos av de små flingorna...

Här är samma lykta som knappt var pudrad i förr-förra blogginlägget, så här såg den ut på eftermiddagen, efter det att vi halkat runt Upplands Väsby på sommardäck. Nu klarade vi ju oss lindigt undan, vi kom både till och från affären, andra var inte så lyckliga...
5-6 timmars hemfärd från jobbet var ingen ovanlighet bland kollegorna, och i tidningar och av kompisar fick man ju höra än värre trafikberättelser.

...men barnen uppskattade snön såklart.


Halloween har vi ju också haft, om än i mindre skala här hemma...

Fruns snyggt skurna pumpa var väl tillsammans med dotterns lilla spöke från dagis-pysslet det enda som påminde om Halloween i vårt hus, och bara ett besök av bus eller godis-maffian. Det var annat än i Viksjö det, där vi fick besök av samma gäng tre helger i rad, de var dock smarta nog att skicka fram en ny representant vid varje tillfälle, men till slut kom vi på dom...

I helgen som var fick dock barnen klä ut sig till prinsessa och till Darth Maul (snyggt sminkjobb av frun. Ja snyggt sytt också såklart!) För att sen åka till vännernas trevliga Halloween-party, där bjöds på massor av gott att äta och riktigt trevligt sällskap. Tack familjen Anka!

Sen på söndagen så var det så dags för Allsvenskans gemensamma slutomgång...

Inramningen var av bästa slag, tifo, högljudda ramsor och 30.999 personer på läktarna.

Stämningen var på topp, allra helst när AIK satte 1-0 och det fortfarande var mållöst nere i Borås mellan Elfsborg och Djurgården.

...fast mitt i firandet så gjorde naturligtvis Ellos 1-0 dom också och firandet kom lite av sig...

Att några sen startade ett rykte om att det blivit 1-1 där nere gjorde att läktarna återigen kokade, men det var ett falskt rykte kunde de med radio snabbt konstatera.
AIK spelade galant mot ett rätt ruffigt Malmö FF, vilket bland annat resulterade i en straff som innebar 3-0 till AIK. En straff på övertid skulle det också ha varit nere i Borås, om bara domare Fröjdefelt hade haft modet att blåsa, men så blev det alltså icke, och AIK fick nöja sig med "stora silvret"...Vilket i sig är en enorm bedrift av ett lag som just kommit upp från Superettan, men just då kändes det rätt tomt trots kross på planen.

Här delas medlajerna ut till de relativt nedstämda spelarna.

Ett rejält ärevarv och ett stort tack för en underbar säsong blev det dock innan det var dags att lämna Råsunda...men snart är vi där igen, då ju AIK kvalificerade sig för Royal League, så den 25/11 är det dags för AIK-Vålerengen på Råsundas gröna(?) gräs...


På musikfronten kan man glädjas åt att Genesis återförenats om än bara för ett gäng konserter och endast med de tre som gjorde att Genesis drog sig längre o längre ifrån progen och närmare och närmare poppen, dvs Collins, Rutherford och Banks. Tyvärr är inga spelningar i Sverige planerade :(
En liten tröst är dock att Pink Floyds basist och frontman Roger Waters kommer till Globen i april, biljett självklart införskaffad, trots det rätt hutlösa priset.

/Bogie.

Inga kommentarer: