söndag, november 26, 2006

Rock at sea

Ja så kom vi då äntligen iväg på vår rockresa till sjös, sjukdomar och annat till trots.
En sammantaget mycket trevlig resa, som kanske kan repriseras nån gång, men bara under förutsättning att banden är minst lika eller än mer intressanta.
Det enda som egentligen var tråkigt på resan var väl att de planerade träffarna med SRF-boardare uteblev och att vi inte kunde äta buffén tillsammans. Men en hel del av dom man ville träffa lyckades man ju se på båten ändå...

Ett gäng boardare; Doolycheck & ARS, ARS och Nygren, Doolycheck och Ride On.

dyermaker, JackButler och Klarabella, Ride On och Bogie, Peter Nobis.
Peter Nobis, Doolycheck, HårdrockarBängt, ryggtavlorna på ett helt gäng o så Klarabella igen då.

Musikmässigt fanns det nästan ingenting att klaga på, de på förhand fyra stora akterna levde upp till förväntningarna.

Den forne sångaren i Black Sabbath, Tony Martin, några år och en massa hår senare bjöd på en hel del från den delen av Sabbath som han representerat. En del solo-låtar var kanske inte jätteintressanta, men när klassiker som Valhalla, Headless Cross och framförallt When death calls drogs av var det riktigt jäkla bra.

Far och son "Martin", även om nu sonen hade ett annat efternamn.

Näst upp på scen var den forne Accept-sångaren Udo Dirkschneider och hans band U.D.O, som tyvärr kanske också körde lite väl mycket "solo-låtar", då det var i Accept-rökarna som det verkligen röjdes loss på Cinderellas dansgolv.

Tony Martin gick väl på scen nån gång vid midnatt, U.D.O därefter och nån gång vid trebläcket äntrade Mustasch scenen, men som dom gjorde det, röj från första till sista minut, riktigt härligt.

Först vid fyra gick Hellfueled på , men då kände jag att det efter nästan ett dygn i vaket tillstånd, var dags att göra frun sällskap i hytten. Hon hade hoppat över Mustasch, vilket jag kan förstå då hon ju inte kände sig helt pigg redan innan.

Mycket sova blev det ju dock inte, upp vid 07:30 för dusch, frukost o kompleteringar i tax-freen...men sen tog vi en liten tupplur tills det var dags för lunch. Lunchen i a´la carte-restaurangen var betydligt bättre än fredagens buffé.
Efter en snabb nypa luft på däck var det så åter dags för lite musik.

Denna gång var det Sabaton som bjöd på sjögång, och det gjorde dom riktigt bra, trots att en hel del i publiken såg rätt mosiga ut.


Sen var det i stort sett bara att städa ur hytten och gå ner till bilen och åka hem till de saknade barnen som hade haft det riktigt bra och kul med mormor. Lite av vad dom pysslat med fick vi reda på direkt, då dottern bjöd på nybakta pepparkakor redan i hallen...

Efter en god natts sömn i egen säng var det så dags att se AIK spela i Royal League mot Vålerengen.

Första hemmamatchen i Royal League för AIK någonsin drog inte till sig nån större uppmärksamhet, 4.512 är en rent pinsam publiksiffra, men så är det väl med bekväma medgångare som hellre sitter framför tv:n...

Matchens första halvlek var riktigt rolig och bjöd på en del sumpade målchanser och stundtals riktigt roligt passningsspel. Andra halvlek var inte riktigt lika kul, även om det var i den som målen kom.

Det var också i den andra halvleken som "domarskandalen" kom, en anfallande Wilton Figueiredo blir fälld, vilket skulle ha kunnat rendera i minst en frispark, men den danske domaren friar, varvid AIK:s norrman Bernt Hulsker ska springa o tjafsa med domaren, men lyckas spinga rakt in i honom och blir utvisad på stört. Råsundapubliken buade o skrek om domarskandal, själv tyckte jag den största skandalen var att Hulsker inte kunde besinna sig. Nu blev AIK en man mindre på plan, och det resulterade såsmåningom i att Vålerengen kvitterade till 1-1, ytterst orättvist och tråkigt.

Nåväl, på torsdag är det dags igen, återigen hemma, men denna gång mot danska Viborg.

...och just ja, på badrumsfronten intet nytt...eller jo, chefen för firman ringde o bad om ursäkt, men elektrikern hade fortfarande ryggskott och den hantverkare som gjort det mesta hemma hos oss var nu inte bara sjuk, utan hade även hjärtproblem, inte kul. Förhoppningsvis kommer nån o slutför jobbet denna vecka, men just nu är vi glada om det blir klart före jul...*suck*

/Bogie

Inga kommentarer: