måndag, oktober 29, 2007

Lördag...

I lördags tog vi det rätt lugnt, en promenad ner till El-giganten där frun köpte en hårklippare som sonen senare på kvällen fick smaka på... :) Vi provade också en massagestol från OBH-Nordica...den var grym, attans så skön, ett rent under att vi ens kom därifrån...det var bara prislappaen på dryga två papp som ställde till det...synd...men den hade ju fjärrkontroll, så man vet ju aldrig... :)
Sen gick vi till ICA o köpte lite lunch, middag och mysgott till Fia och barnen, då jag vid 17-tiden begav mig in till stan.

Första stoppet för kvällen var Medborgarplatsen, där jag hämtade upp en gratisbiljett av boardaren ARS som liksom jag hade vunnit en plåt till Rush. Både jag och kompisen Helge tackar så hemskt mycket för plåten!
Första stopet togs däremot på Kvarnen vid Globen, eller heter den "Röda Kvarnen", nästan som den gamla biografen? Snubblade direkt på ett gäng trevliga boardare och sen även lite andra kompisar från "den riktiga världen".
Strax före halv åtta kom kompisen och vi hittade in till våra platser på etage 4. Nu minns jag inte hur många som vann biljetter av SRF, men på den raden vi satt ekade stolarna tomma, det var vi två och en boardare till...
Så började då själva konserten, och det kan jag väl säga med en gång, att jag aldrig skulle ha köpt en plåt till Rush, dom har liksom aldrig tilltalat mig, även fast dom borde göra det...och 525:- bara för att stilla nyfikenheten är det ju inte värt, men gratis blir det ju en annan femma naturligtvis...
Jag borde som sagt gilla Rush, kompetenta musiker framför atmosfärisk och symfonisk musik i långa stycken med snygg visuell hjälp och schysst ljud, men enligt min mening så saknar dom en karismatisk frontfigur...eller öht nån som liksom drar på mungiporna...
Först körde dom en timme cirka, och sen var det en larvig paus på 20 minuter, som kändes som en timme minst, men sen kom dom ut och bättrade sig faktiskt en aning.
När man som jag inte känner till så många låtar sen innan så krävs det nåt speciellt för att man ska ryckas med, och det tycker jag dom lyckades med ffa i "Working them angels" samt en låt som jag inte har pejl på vad den heter, men som kändes lite som "Rush goes protestsång"...och jo, trumsolot var ju faktiskt oxå riktigt bra.

Det stora problemet jag har med Rush är ju sångarens röst, den är klart unik o gäll, men funkar nog trots allt bättre live än på skiva...sen kändes många låtar lite väl långa och ibland blir dom rent av ointressanta i vissa passager...
Men jodå, det var en trevlig konsert, men jag blev inte frälst.
Set list:
Limelight
Digital man
Entre Nous
Mission
Frewill
The main monkey business
The larger bowl
Secret touch
Circumstances
Between the wheels
Dreamline

Paus

Far cry
Working them angels
Armor and sword
Spindrift
The way the wind blows
Subdivisions
Natural science
Witch hunt
Malignant narcissism
Trumsolo
Hope
Distant early warning
The spirit of radio
Tom Sawyer
One little victory
A passage to Bangkok
YYZ

Efter konserten blev det en öl till på Kvarnen och sen taxi till Tanto där tyvärr de två banden jag velat se hade gått av scen och det enda som var kvar var slutklämmen på sista bandet, vilket iofs inte hindrade arrangören att ta fullt inträde och garderobsavgift...träffade iaf biljettskänkerskan igen, så vi kunde återgällda biljetten med en drink iaf. Träffade en del andra boardare oxå, vilket ju alltid är trevligt...sen blev det dax att ta en taxi hem...hemma vid 2-bläcket, och då var det skönt att veta att det var vintertid då jag skulle vakna... :)
/Bogie

Inga kommentarer: