söndag, december 23, 2007

God Jul!

Japp, nu är det officiellt julafton...även om den just precis börjat...och sonen nyss somnat full av nervositet och förväntan, precis som jag när jag var liten...

I fredags för att gå tillbaka lite, strax innan hemfärden och den otäcka olyckan så var det avtackningskaffe på jobbet. Vissa av oss hade iofs redan slutat någon dag tidigare, några har redan hittat nya jobb i banken och några valde att inte komma, men det var en trevlig fika hur som helst.

De av oss som slutade helt, med avgångsvederlag i fickan, och de av oss som den 7/1 tillhör Antenn, men fortfarande är anställda av banken, fick blommor, buketten ovan. Konstigt nog fick inte de som gått över till Coor några blommor, eller de som hittat nytt jobb i banken...att Coor-folket inte fick några kanske inte är mer än rätt, då Coor inte gav oss några julklappar, och då har vi ändå jobbat lika länge för dom som dom som gick över...och kanske rent av dragit ett större lass då vi varit tvugna att lära upp ersättare....nåja, vad är en ost liksom...eller en blomma heller för den delen.
Blommorna var snygga iaf.

I lördags var vi i Väsby centrum och handlade det sista (nästan iaf), och sen köpte vi en grann kungsgran oxå...hutlösa priser, men det är ju bara jul en gång om året...tack o lov. Resten av lördagen städade vi, och hann nog med det allra mesta av huset.
Så idag, söndag kunde vi börja julpynta ordentligt...
Jag är egentligen inte så inne på det där, men frun gillar tomtar och barnen gillar jul, så man får väl hänga med...och granen och alla ljusen är ju rätt stämningshöjande och mysframbringande i en annan rätt stressig jultillvaro.

Frun plockade fram de flesta av sina tomtar, för att sedan placera ut dom lite överallt i huset...

Vardagsrummet är väl klart överrepresenterat på den fronten, dom står lite överallt...
På tv:n spelas förresten jobbets julskiva, som visade sig innehålla en jul-dvd, med brasa och vacker julmusik...funkar väl i en kvart innan barnen byter över till Cartoon Network eller dylik kanal...

...inte ens gästtoan klarar sig undan... :)

Efter att ha brottats en hel del med granen kom den äntligen på plats, och det var dax att klä den...

Barnen startar med stor entusiasm, men den mattas rätt snart...
Just nu ligger det drivor av paket under granen, och ändå är det inte alla...i morgon kommer farmor och farfar, mormor och morfar samt fruns morbror och lägger dit fler...det är fan inte klokt.

...så här såg granen ut när den var färdigklädd.

...och med den önskar Bogie återigen en riktigt God Jul!

Inga kommentarer: