söndag, juni 08, 2008

...helgen... :)

Ja, det blir inte mycket annat än helguppdateringar just nu märker jag, och titlarna på bloggposterna bli fantasilösare o fantasilösare... :)

Redan i torsdags började helgen, med bara sonen i skolan och resten av oss lediga.
Vi var med dottern till sjukhuset för ett blodprov som kanske kan ge oss nån ledtråd till hennes plötligt uppblommande utslag som hon får då och då...nån födsloallergi tror jag ju mest på, men det lan ju vara pårecis vad som helst känns det som. Vore skönt om man fick nån vägledning där...
Sen åkte vi o handlade en hel del mat o lite annat till sonens kalas som han skulle ha på kvällen.

Nu fyller ju sonen inte år förrän i juli, men då är de allra flesta på semester och inte i "stan", så vi brukar fuska iväg ett kalas redan i juni.
10 barn blev det totalt, och det var fullt tillräckligt...sicket röj det kan vara på de små...eller ja, nu fyller ju sonen alldeles strax tvåsiffrigt, så så små är dom ju inte längre. Kalaset hölls dessutom på kvällstid, med hemgång först efter 21:00...så ja, dom är äldre nu.
En komis sov dessutom över, vilket var första gången både för sonen och för oss. Det hela gick helt kanon, men så var dom väl rätt trötta efter ett tretimmarkalas...och det var vi också.

På nationaldagens förmiddag skjutsade vi hem nattgästen, för att sen förbereda oss för att åka på nästa kalas...ett 90-årskalas...

Nu var de firande två visserligen bara 40 fyllda (nåja, 41 på den ene redan ;)...och sen firade dom på dagen 10-årig bröllopsdag...så ja, när dom gifte sig så var min fru redigt på tjocken :)

Dagen bjöd verkligen på ett underbart väder och dom bor suveränt till, så barnen passade på att bada redan tidigt på dagen...

...sonen var väl visserligen inte jättebadsugen, dessto sugnare på att få prova på att skjuta pilbåge och luftgevär...

...och luftgevär hade han fallenhet för, 10:an är hans...

Efter god mat, dryck och fika passade herrarna (damerna hade badat tidigare) på att prova badtunnan, bastun och sjön...och jag måste ju säga att även om bastuns värme och badtunnans vackra kör var bra i sig, så var ju premiärdoppet i sjön det riktigt härliga...Det måste ha varit en bra bit över 20 grader i sjön, och nattbad är alltid lite speciella. Nice!

På lördagen var vi rätt slöa, men kom nästan i tid iväg till den dagens utflykt, till Ängsjö i Järfälla för picknick med en del av samma gäng som från dagen innan, med ett par tillkomna och ett par frånfallande...

Tokvarmt i solen och rätt bränd blev man, och även här blev det ett dopp för oss vuxna...barnen levde naturligtvis i sjön, som denna gång var större (Mälaren) och kallare (runt 20).
När vi kom hem på kvällskvisten var vi så trötta så beställ-pizza blev det självklara valet.

Idag söndag har vi inte gjort ett jämrandes dugg...den här bloggposten är nästan det mest kreativa som företagits...och solen har vi flytt/skytt med tanken på gårdagen.
Synd egentligen, när det nu är så fint väder och det troligtvis inte håller i sig så värst länge till...

Lite grillning blir det dock till kvällen, var så säker.

/Bogie

Inga kommentarer: