söndag, september 27, 2009

Chilla i Peking...

Redan vid sextiden i lördags morse gick vi upp, barnen väcktes vid 06:30, och vid 07:30 var vi på väg mot Norrköping och området runt Himmelstalundshallen. Mellan barnen i bilen en nyinköpt transportbur för katter, men i den en Gnagare vid namn Atlantis Jericho...
Efter en del felkörande fram och tillbaka (usel skyltning) så hittade vi till något slags djur-gymnasium (skola iaf), och där stod det fler med transportburar i kö. Tror dock vi var näst intill ensamma om att bara skriva in ett djur på utställningen, de flesta hade nog en fem-sex chinchillor med sig.

Från transportburen in i utställningsburen, en liten o trång nätbur med nummer 55 på. Innan kollades att han var frisk och hane, tror även stamtavlan kollades vid något tillfälle.
Sen placerades han på ett bord tillsammans med en massa andra chinchillor i klassen "Dark ebony" och vi placerade oss på ett par stolar där vi sen huserade de nästkommande sex timmarna...
Som tur var för barnen så fanns det andra djur att titta på...

...som denna "Tattersall-groda" tex...det fanns även ödlor, kaniner, fåglar, ormar, fiskar, hund och diverse udda Gnagare.

Men mest uppehöll vi oss i samma rum som vår Gnagare Jerry...och egentligen var det nog mest synd om honom...vi fick väl visserligen träsmak, men kunde ju iaf ställa oss upp o gå runt o kolla in andra djur, handla lite fika och en hel del foder till Jericho.
Jerry han fick bara sitta i sin bur, men han verkade ta det med fattning och försökte bara till en början att bryta sig ut...något en del chillor gjorde från start till mål i stort sett...

Jerry högst upp i mitten på denna bild, men det är för att jag vet det...är inte helt 100 på att jag skulle ha kunnat plocka ut honom om de släppt alla chillor lösa...
Det här var iaf konkurrenterna i hans klass, fem mottävlare, vilket visade sig vara hyfsat mycket...

Märker nu att jag missat en bild där de bedömer honom, ska se om jag kan peta in den senare...
Hur som så hade han en 50%:ig chans att komma hem med ett pris, men då både trean (en chilla vi var för sena med att köpa och som för oss ersattes av Jerry) och tvåan presenterats trodde nog ingen av oss att just Jericho skulle vinna...men...

...med 86 poäng (tror det var någon decimal oxå) gick vår lilla chilla o vann gruppen.
Just då var det inte så där jättevälkommet, då vi hade sett fram emot att få checka ut och åka hem...men visst var det lite kul redan då.
Nu placerades han på vinnarbordet bland de övriga ettorna...

...för en match i Best in Show. Jerry längts ner i bild.
Den vann han dock inte, tror det var antingen den andra från fönstret i yttre raden eller den tredje i andra raden från vänster som vann det ärofyllda priset.
Sen kunde vi äntligen checka ut Jerry, sätta in honom i transportburen igen och ta oss tillbaka hem. Då var man rätt mör kan jag lova...men trots allt nöjda med Jerrys insats.

På söndagen bibehöll vi Gnagartemat och tog med barnen till Heron City (helvetet på jorden) för McD och bio...Vi såg Gnagarfilmen G-Force.

En rätt kul historia om marsvin i tjänst hos FBI...eller iaf med en önskan om att bli specialagenter i FBI...
Efter filmen fick dottern äntligen klippa sig hos en hårfrisörska, och det blev riktigt bra.
Sonen och jag fördrev tiden i en spelhall under tiden...

/Bogie, som just nu bara kan tänka på kvällens derby mot djurgården...må Jericho ha visat vägen!

Inga kommentarer: