måndag, juni 28, 2010

Bara smulor kvar...

...av 2LAX9-laget nu när både Bojan och Mutumba säljs...in kommer istället Robert Åhman-Persson (välkommen tillbaka), Helgi Danielsson, Admir Catovic och Goran Ljubojevic...man kan bli snurrig för mindre...
Bara att säga lycka till, till så väl lämnande som inkommande spelare!

/Bogie, som går en spännande "höst" til mötes...

söndag, juni 27, 2010

Midsommar 2010...

...den bästa ever...
Hela familjen var ledig redan på torsdagen, så vi kom iväg i riktigt god tid.
Med två stopp, ett på hemma-ICA och ett på McD i Västerås, så var vi på plats strax efter 15:00 på Skantzö camping i Hallstahammar...

Ett visst strul med bokningarna var väl helgens enda fadäs tror jag...vi fick stuga 5 istf stuga 7, och någon annan fick också en helt annan stuga...men allt ordnade till sig, och vi kunde packa av och in i stugan.
Efter en relativt snabb inpackning och en lagom dos tjat från barnen så var vi på badet bredvid campingen. 50 meter uppvärmd bassäng, hopptorn och vattenrutchkana, helt perfekt.
Vi var dock bara näst först, Nummelinernas förtrupp var på plats redan på onsdagen...
Övriga trillade in allt eftersom, och nästan alla ville bada :)
Torsdagskvällen bjöd annars på den sedvanliga korvgrillningen och ett långt men lugnt festande kvällen igenom.

Även midsommaraftonen fylldes av sol och bad, med små snabba avbrott för lunch och dylikt. Tjejerna var iväg på sin vanliga shopping-streak, allra helst då frun blivit bestulen på sina sunkiga converse-kopior till skor på badet dagen innan...

Den sedvanliga midsommarmiddagen åts i år utomhus, förra året var vi tvugna att lägga beslag på konferens-matsalen, men i år var vädergudarna med oss...som vanligt smakade allt utmärkt och sköljdes som alltid ned med en eller två Krombacher...och en nubbe eller två.

Även midsommardagen och söndagen, då vi var tvugna att städa, checka ut och lämna campingen bestod mest av badande...barnen kunde ligga i hur länge som helst...
Midsommardagen bjöd faktiskt på helgens enda regn också, någon gång på morgonen regnade det rejält, men då låg familjen Eriksson fortfarande o sov...eller slumrade iaf...

...och jag fick chansen att prova vår nya leksak, vår vattentäta kamera...en del roliga bilder blev det.

Ja, det var väl midsommar-racet 2010, och aldrig har det kännts så surt att lämna en midsommarcamping...vädret var perfekt, liksom sällskapet (vilket det iofs alltid är), och campingen så bra som man kan önska sig...
Barnen vill åka tillbaka nästa år, och även om vi kanske vill ha lite variation så är det svårt att inte redan nu längta tillbaka...
Vädret lär dock vara svårt att bräcka eller abbonera på...

Nu en vecka kvar att jobba innan semestern tar vid...fyra veckor...jag kan inte vänta...

Stort tack till alla inblandade!

/Bogie

söndag, juni 20, 2010

Tält var det här...

För en vecka eller två sedan så köpte vi ett nytt tält...vårt lilla igloo-tält skulle nog inte räcka i storlek till de nätter vi har funderat på att campa under vår semester, så nu har vi ett skapligt stort 6-mannatält. Det har tom 2 rum...och en hall :)
Idag utlovade yr.no soligt väder hela dagen i Upplands Väsby, så vi bestämda oss för att provresa tältet en gång innan semestern...

13 kilo tält, än så länge snyggt förpackat...skulle det någonsin komma ner i väskan igen?!

Out of the bag...nu fanns där ingen återvändo...

Frun jobbade hårt och jag dokumenterade :)

Men hipp som happ, så stod det där, och tog upp nästan hela tomten...
Så stort och rymligt att jag med mina 195 cm kan stå raklång innuti tältet...iaf där det är som högst.

Sonen installerade sig fort, och strax efteråt kom dottern och grannflickan som hon leker med nu för andra dagen i rad...
Det lektes och tjoades, och jag var tvungen att iaf förklara en av de gyllene tält-reglerna...tält är inte ljudlösa!

Eftersom vi rest ett tält så hopade sig naturligtvis molnen med en gång, och knappa timmen efter att vi reste det så började det droppa. Massor av mörka moln gjorde att vi trodde vi sett solen för sista gången idag. Snabbt som sjutton fällde vi tältet, det var knappt barnen hann ur...
Vika ihop det fanns det ingen tid till, rafsa ihop skiten bara, och in och slänga det i badkaret...
10 minuer senare lyste solen, och det har den gjort sedan dess...ja, nu börjar den naturligtvis gå i moln, då vi funderar på att starta grillen och äta ute...
Tältet lyckades vi iaf få torrt samt vika ihop nu på eftermiddagen...och det fick plats i väskan, härligt.
Summasummarum, ett rätt lätt tält att ha att göra med, så länge man har lite större utrymme än vad vi har på vår tomt.

/Bogie




Bröllops-extra!!!

Ja, och så blev det då lördag, och vädret var kungligt när vi vaknade, strålande sol från en klarblå himmel...men medan andra förberedde sig för bröllop, eller satt o tittade på de som förberedde sig, så åkte jag och frun och storhandlade på Stinsen, ICA-Maxi och Systembolaget.
Nu har ju visserligen inte de sistnämnda vår traditionsbundna pilsner Krombacher, men midsommarkompisen och öl-generalen Nummelin har naturligtvis styrt upp det där med bravur som alltid. Medan vi handlade på hemmaplan tog han familjen med sig till Åland och handlade den eftertraktade ölen på Alko på denna ö...och det var den resans enda egentliga syfte. Sen har han ju släkt där över, så jag tyckte mig höra att det blev någon fika oxå innan den relativt snabba returen.

Nåväl, vid 15-tiden började även vi följa det kungliga bröllopet...

...och jag måste säga att jag blev imponerad, det var kungligt och statsmannamässigt, men ändå smått familjärt i all stelhet. Brudparet strålade av kärlek och tog emot svenska folkets hyllningar som sig bör. Visst har det kostat, och visst har det ställt till det för oss stockholmare (fråga frun som jobbar inne i smeten så kan ni få er några storys och arga ord), men vilken enorm reklam för Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet den långa direktsändningen var.
Barnen tröttnade rätt snabbt, men såg iaf själva vigseln. Vi spelade in från starten av middagen och tittade på det med en hel del snabbspolning efter det att barnen gått o lagt sig.
Talen såg vi dock, och jag tycker alla klarade sig väldigt bra, och prins Daniel bäst av dom alla.
Efter valsen var det dags för oss att gå o lägga oss, och då var vi ändå ikapp med inspelningen.
Ja, ja, inte blev jag mindre royalist av det där iaf...även om jag inte bryr mig nämnvärt, men vacker var det.
I bröllopsstudion uppe på Operans tak så avslutade dom med att fråga vad respektive "programledare" tog med sig från bröllopet i fråga om minnen...mitt blir helt klart youtube-klippet nedan, där Björn Skifs och Agnes sjunger en specialskriven låt för bröllopsparet i kyrkan.
Agnes var duktig och kompleterande (kollar en gång till, och hon sjunger ruskigt vackert hon oxå, dom kompletterar varandra får nog slutomdömet bli :), men den som impade mest på mig var Björn Skifs, jäklar vilken röst han besitter, och det är ju helt otroligt att den håller än. Mycket imponerad!
Blir inte det en "Candle in the wind" iaf i Sverige skulle jag bli mycket imponerad.


/Bogie

Fredags-bio...

Då barnen varit hemma ensamma hela veckan och skött det utmärkt, även om det blivit några för många timmars spelande, så tyckte vi dom var värda ett biobesök på fredagskvällen...
Den ursprungliga tanken var att gå och se barnfilmen "Nanny McPhee 2", men barnen var inte helt förtjusta i den idén...
Så det slutade med att sonen och frun gick och såg Prince of Persia igen...

...och visst var väl det en helt ok film, men att se den på bio igen så nära inpå var inget som lockade mig, och verkligen inte dottern.
Hon önskade istället att, efter vår snabba McD-middag, få se filmen "Last Song" med hennes stora favorit Miley Cyrus, vilket då blev min lott också.
Kanske inte mitt första val, men filmen var bättre än förväntat, och väldigt sorglig. Det snyftades både här och där i publiken.
Miley klarade sitt första(?) steg från Disney-rollkaraktären Hannah Montana till den iaf semi-vuxna filmvärlden med bravur. Riktigt bra skådespelat av både henne och hennes motspelare, och endast ett litet "sångnummer" blev det.

Så jag tror vi alla var rätt nöjda när vi lämnade biografen för att åka hem i regnet.

/Bogie

fredag, juni 18, 2010

Har blivit med Spotify Premium...


...och visst visste jag att Spotify var ett grymt program i datorn även i gratis-varianten, men med premium-paketet slipper jag inte bara reklamen och får en bättre ljudkvalité, det som verkligen avgjorde var att kunna köra applikationen i iPhonen.
Suveränt att kompletera de 10-16 GB musik som redan ligger i telefonen med ett enormt bibliotek av musik från Spotify, och grymt trevligt att kunna lägga upp spellistor hemma och köra dom i offline-mode på jobbet.
Riktigt trevligt blir det sen också som igår när Spotify la ut en länk på Facebook om att nya Ozzy-skivan fanns på Spotify redan (släpps i butiker i nästa vecka om jag förstått det rätt)...ner med den och nu sitter jag på jobbet och lyssnar på den i offline-läge...och den verkar riktigt bra måste jag påstå. Betydligt bättre än den föregående "Down to earth".
Ska bli kul när hela familjen får se honom live i september, för det hör ju till god uppfostran att ta med barnen att se en av de största :)

Annars då?
Jo, vi jobbar, frun har problem att ta sig till och från jobbet pga nåt jämra bröllop, barnen har varit ensamma hemma hela veckan och klarat det med bravur...men annars har det nog inte hänt så mycket.
En dag till att jobba denna vecka, eller ja, en halv då, sen helg, sen jobba tre dagar, sen midsommar, sen en veckas jobbande till och sen ledig i fyra veckor...ta fram paraplyerna ;)
/Bogie, med Ozzy i lurarna.

söndag, juni 13, 2010

Etta på app-store...

...det hemska jävla "instrumentet" från Sydafrika och fotbolls-VM...
/Bogie

lördag, juni 12, 2010

...och lite musikbloggande...

...och börjar då med en titt på väderprognosen för Sweden Rock Festival som pågår för fullt...

...och även om jag är lite avis på dom som fått se Billy Idol, Gary Moore, kvällens GnR osv, så känns det rätt skönt att vistas hemma och inomhus...

I fredags kväll hade kompisarna i AMP premiär för sitt andra band med exakt samma sättning, Järnet (SWE).
Jag och kompisen åkte till Sumpan och en rätt sunkig pizzeria för att bevittna spelningen. Träffade utöver bandet även två andra vänner som var där för Järnet-spelningen.
Vi hade väl precis satt oss ner när det utbröt ett mindre slagsmål längre in i lokalen, så man undrade ju var man hamnat...
Vi trodde vi kom lagom till Järnet skulle börja lira, men först var det tydligen ett par trubadurer som skulle spela i en timme...

Harcore Trubadours eller nåt tror jag dom hette, och dom sjöng och spelade ungefär lika mycket som dom hällde i sig öl och whiskey på scenen...och spelningen blev väl därefter kan tyckas. När sen en av arrangörerna bad dom avsluta så surade sångaren till och gick av scenen i värsta Axl Rose-stilen...gitarristen körde dock en sista låt ensam på scen...så lite av ett spektakel blev det, och sånt kan ju vara kul :)

Sen var det då Järnet´s tur, bandet jag namngav efter en förfrågan på Facebook. Tyvärr verkar det finnas ett coverband med samma namn neråt i Sverige, så därav tillägget (SWE) kan jag tro...eller så blir stavningen kanske "Jernet", och det funkar ju mins lika bra. Så länge skriver jag Järnet :)...och dom kör inte covers...eller jo, det blev en helt ok cover på en låt som jag troir hette Gentleman, av ett band från Tidaholm, där Järnets sångare o gitarrist tydligen har sina rötter.

För oss som hört AMP (Attitude Musical Project) så är det ju inte någon jättestor skillnad, det är kanske mer rock än hårdrock om Järnet, men ffa så sjungs det på svenska, vilket funkar riktigt bra. Tror helt klart bandet har en större chans att röna framgång som Järnet än som AMP.
Det finns ett par tre låtar som funkar riktigt bra, varav en av dom ses här nedan.
Som sista låt blev Järnet plötsligt AMP och körde en AMP-låt...en klar affärs-idé med två band, två gager och samma medlemmar :)

"Inga mer lögner" av och med Järnet (SWE).

/Bogie

Avslutningar...

I torsdags var vi lediga hela dagen, då barnet turligt nog hade skolavslutning på samma dag men vid olika tider.
Dotterns avslutning som hölls utomhus började redan 08:30.
Det var som alltid en himla massa barn och minst lika många vuxna åskådare som såg och hörde barnens sånger. Dotterns klass sjöng "Sommaren är bra" från Pippi-filmen och tillsammans sjöngs naturligtvis "Den blomstertid nu kommer".
Största överraskningen var dock att dottern varit med i det vinnande laget i Poängplocken som gick av stapeln tidigare i veckan.

Här står hon med de övriga i den vinnande gruppen och väntar på diplomet/medaljen. Kul!

En inte lika stor överraskning var att lärarna med rektorn i spetsen drog av ett nummer...det gör dom varje år, men just i år tror jag dom lyckat bättre än tidigare.

Det var en omgjord sommarlovstext till Saades "Manboy", som de fick framför två gånger efter påtryckningar från eleverna, som både studsade och sjöng med.

Sen skjutsade jag sonen till sin skola, medan frun, dottern och mormor fikade som avslutning av dotterns skolavslutning.
Efter det en liten mellanlandning där hemma inna vi fyra åkte ner till det lokala kinahaket och åt av dera prisvärda lunchbuffé.
Från Kinahak till sonen skola och avslutningen där.
Det sjöngs naturligtvis sommarsånger där också, men det hölls även föredrag om Italien, lästes dikter och tre ur sonens klass, däribland sonen, spelade upp en liten pjäs.

En humoristisk "stumfilm" om ett par busiga elever och dess plågade lärare. Var personligen lite orolig för hur den skulle vara och hur den skulle tas emot, men dom överraskade mycket positivt. Drog ner både en och två skrattsalvor och fick en varm applåd efteråt.
Sen blev det naturligtvis "Den blomstertid nu kommer" igen och på det fika och utdelning av de skriftliga omdömena mm.

Efter skolavslutningen åkte mormor hem och vi åkte till Kista C för att se på bio som en liten avslutningspresent.
Innan hann vi dessutom med att köpa det tält vi bestämt oss för. Nu måste det bara bli fint väder så vi kan prova att resa och fälla det någon gång...

Filmen vi såg var barnfilmen "Varning för vilda djur", en riktig skräpfilm måste jag säga, även om barnen skrattade gått åt vissa skämt. Vi skrattade åt ett ytterst fåtal...slutsången var nog bäst.
Sen var den lediga dagen i det närmaste slut...

/Bogie

onsdag, juni 09, 2010

Den som har flest prylar när den dör...

...vinner...

I måndags släpptes nyheterna om iPhone 4, och även om jag gillar designen bättre på min gamla, så är den rätt läcker som lur betraktat, och innehållet skäms ju inte heller för sig...

Filma i HD, 5 mpix-kamera med blixt (vardagsmat i andra lurar sen länge, men välkommet i iPhonen), multitasking...ja och en hel hög andra nyheter, men det läser ni bäst om på apple.com.
I juli sägs den släppas i Sverige, och av en ren slump så är det då någgon gång jag kan byta lur...har alltså nästan haft min härliga gamla iPhone 3 i snart två år...
Sen är ju frågan vad den kostar...
Men jag VILL ha :)
...och frågan är om inte sonen skulle bli lika glad, för han vet ju att han då får ta över min gamla iPhone...

...men det var juli det...
Igår hade SIBA 20% rabatt för oss med SIBA-kort, och sånt kan man ju inte låta gå spårlöst förbi...
En Wii balance board med Wii Fit Plus blev det till vår Wii-konsol.
Jag vet dock inte om jag gillar en bräda som säger "auch" när man kliver upp på den och som räknar ut ens "faktiska" ålder baserat på BMI (huga) och balans...och som dessutom fungerar som våg...men spelen till den verkar kul iaf :) ...och allt som kan få barnen mer aktiva framför tv:n är ju av godo.

Sen blev den en ny lite kompakt digitalkamera, en Olympus Rough 3000, som man kan slänga i marken (vill jag inte, men det händer ju att man tappar saker) och som kan fota och filma under vatten, till ett djup av 3 meter...


Det var lite kul att läsa i instruktionerna att man skulle skölja den under kranen om den blivit dammig...det läser man inte om kameror varje dag :)
Tror och hoppas att den kommer bli ett kul kompliment under ffa semestern då det förhoppningsvis blir en del vattenaktiviteter.
Annars så höjde vi ju pixelantalet från ynka fem i vår lilla skabbiga Canon Ixus till hela 12 i denna blåa snygging...den spöar ju tom systemkamerans 10...men där är väl o andra sidan objektiven något bättre.
Ska bli kul att leka med denna.

...o sen köpte frun en ny hårtork, samt en slags hårborste som det tydligen var något elektroniskt med...tråkiga saker...minns inte när jag blåste eller borstade håret senast :)
men resten av familjen behöver den ju numera, då även sonen gör ett nytt försök att odla långt hår...(att han alltid väljer sommaren för denna aktivitet?)

/Bogie, som drömmer vidare om iPhone 4...

tisdag, juni 08, 2010

Studentuppvaktning...

Igår, måndag så gick kompisarnas "lille" son ut gymnasiet...

...och vi var bjudna på uppvaktningen, vilken vi ju naturligtvis gärna närvarade på.
Det bjöds på dryck, smörgåstårta, fika med tårta o bullar och goda vänner och glada skratt.
Skickar även här ett grattis och lycka till!

...att det sen får oss andra att känna oss rysligt gamla, det är ju en helt annan sak... :)
/Bogie

söndag, juni 06, 2010

Tema bio...

Börjar iofs med något icke bio-relaterat...
I fredags var det en kollegas sista dag på gruppen, och han fortsätter sin karriär inne på Kungsträdgården. I och med att han slutar så är jag plötsligt den som är längst anställd i gruppen med mina knappa 2½ år...lite tråkigt att det blivit så...
Nåja, det bjöds ju på god tårta iaf :)

På väg hem från jobbet så hämtade jag ett paket nere på ICA.
Måste säga att det gick riktigt fort för lastexittonowhere.com att leverera min beställda Nostromo-hoodie...

“The other members of the crew, Kane, Lambert, Parker, Brett, Ash and Captain Dallas, are dead. Cargo and ship destroyed. I should reach the frontier in about six weeks. With a little luck, the network will pick me up.”
Och för er som inte kan er sci-fi-film, så är det rymdskeppet ur filmen Alien, kanske en av de bästa sci-fi filmerna någonsin...
...o så är den ju svart-gul också :)

I lördags, dvs igår, så körde vi ett litet "födelsedagskalas" för sonen, som iofs inte fyller år förrän den 7/7, men hur många barn är hemma då liksom...
Vi började med att se filmen "Prince of Persia", fem 12-åringar, en 8-åring och två gamla föräldrar...

Det krävdes lite organiserande med popcorn, godis och läsk, men jag tror alla fick det dom ville ha...och en del godisgrisar hade med sig extrapengar och försåg sig med mer godis...

Var djupt imponerad av grabbarna, som nog var bland de tystaste i salongen, men så tror jag alla i gänget, utom dottern, fångades av filmen.
Jag hade innan, på morgonen, läst en mindre smickrande recension av filmen kontra det tv-spel den bygger på, så jag blev mycket positivt överraskad av filmen.
Den var snygg, riktigt spännande även om den inte bjöd på några direkt överraskningar, och Jake Gyllenhall funkade ypperligt som actionfigur...

Efter bion bjöd vi på hamburgare på O'Learys, och på det någon choklad-dröms dessert, där receptet skulle kunna ha varit skrivet av våra barn; kladdkaka med chokladsås, chokladglass och grädde...

Efter efterrätten gick var och en hem till sitt. Ett riktigt lyckat kalas måste jag säga.
Tyvärr gjorde vår taskiga planering att vi missade den årliga Ängsjö-picknicken för första gången sen tidigt 90-tal...men så blir det ibland...

Idag söndag, Sveriges Nationaldag, har barnen kompisar på besök, och vi vuxna håller väl på med vårt...till eftermiddagen ska det väl bli till att titta på lite tennisfinal tror jag allt...
...och i morgon ska vi gå på studentmottagning, det var inte igår direkt...

/Bogie

torsdag, juni 03, 2010

Grattis på namnsdagen Ingemar!

Börjar med att gratulera Ingemar senior, min far, med en bild på vad jag antar är stationshuset i Rällså, den "by" där han föddes...lite kul med texten under kortet också, det är en gratulation på namnsdagen, inte till Ingemar dock... :)

...o så till Ingemar minior, min son, med en bild på det Pokemon-spel till hans Nintendo DSi, som han igår hade kvarliggande i byxfickan medan byxorna gick i tvättmaskinen...det gräts rejält när det uppdagades, men trots 40 gradig tvätt och en timme i torktumlaren så fungerade spelet felfritt när det kopplades in...amazing!

Ja, ett stort GRATTIS på namnsdagen från...
/Ingemar junior.

tisdag, juni 01, 2010

Morsdag mm...

Ja, det krävs tid för att blogga, allra helst om bilderna ligger i systemkameran och inte i iphonen...man ska starta upp datorn och ta sig tid...nu är klockan runt 22:45 och jag får äntligen arslet ur...och då är jag tvungen att gå tillbaka till söndagen.
...lördagen hoppar jag brutalt över, för vi gjorde inte så mycket då. Dottern var på kör, och sen shoppade vi loss i Väsby C, det var nog allt...
Skitväder var det också...

Så det var ju inte utan att man var oroli för barnens framträdande utomhus på söndagen, men när man slog upp ögonen och tittade ut var det en klarblå himmel som mötte en.

...och sen dess känns det faktiskt nästan som sommar...
Vi sitter ute på luncher, tar kvällspromenader och bara njuter i största allmänhet.
Men tillbaka till söndagen och morsdag.
Barnen "väckte" sin mor med paket och vackert kort, i paketet ett smycke som dottern valt ut.
Sen framår lunchtid åkte vi ner till Väsby C igen...


...och utanför centrum ställde Bapelsinorkestern upp och spelade två låtar...eller ja, tre tom, men den ena två gånger, allt för att göra reklam för musikskolansdag uppe vid Vilunda Herrgård.
...och dit tog naturligtvis vi oss också...


Musikskolans hus, mycket vackert, men tämligen omodernt och opraktiskt, men det blir ändring på det när den nya gymnasiebygganden står färdig nere vid stationen, då ska det bli stora fina lokaler till musikskolan...men lika vacker miljö blir det inte...
(Kör en marginal-notis för er som orkar klicka på bilden: Mannen i svart t-shirt nästan längst ut till vänster i bild är min gamla klasskamrat...)
Först ut av våra barn var dottern, som sjöng med sin kör...


(Kör en marginal-notis för er som orkar klicka på bilden: Flickan längst ut till höger i bild är min gamla klasskamrats dotter...)
Dom sjöng en hel hög med låtar och det var väldigt somrigt och vackert, även om kanske inte alla låtar var så somriga...


Sen var det sonens tur, återigen med Bapelsinorkestern, men med en lite utökad repertoar, med bla Ring, Ring och Hej Baberiba...
(Kör en marginal-notis för er som orkar klicka på bilden: Mannen längst ut till höger i bild är den förre ägaren av vårt hus, tror rent av att jag sitter i hans fd musikrum just nu...)
Under och mellan konserterna så hade vi picknick med barnen morbror, kusin och mormor. Utöver kyckling och baguette så bjöds det även på morsdagstårta, inte fel alls.

Efter Musikskolansdag så åkte var och en hem till sitt. Frun planterade en förhoppningsvis vacker ros som hon fått av sin mor, och sen satte vi oss på uteplatsen, jag med en öl och frun med en Mojito...och bara njöt av sommaren. Grillning på kvällen och jag kunde alls inte tro att det skulle vara måndag när jag vaknade dagen därpå...dessutom 50 minuter sent, då frun stängt av ljudet på klockradion och jag missat att höja det igen. Med gemensamma insatser kom dock alla iväg till sina respektive ställen i tid, sonen tom med en rejäl matsäck för utflykt till Sigtuna.

På måndagskvällen vid niotiden, precis när jag och barnen kom tillbaka från en kvällspromenad, så såg jag att vänster bakdäck på bilen så lite platt ut...

...och mycket riktigt, punktering...det var bara att hissa upp den med den medföljande domkraften och byta hjul istf att natta barn...
Nu gick det faktiskt riktigt snabbt, och reservdäcket var i fin form, och fullt format så...
Ett bakslag dock att min personlige meck nu sålt verkstaden och lagt ner verksamheten, så nu måste jag till en gummiverkstad för att fixa till däcket...

...och idag var det dotterns tur med picknick och utflykt, samt utvecklingssamtal för sonen...det är bråda dagar innan skolan slutar den 10/6...

...och nu är klockan nästan 23:10 och vi måste väl ut och städa åt den där ensamma chillan...som iofs verkar tycka det är rätt skönt att vara ensam. Den sålde Calvin mår efter rapporter också fortsatt bra.
Nu hoppas vi på ytterliggare fina dagar!
/Bogie