lördag, juni 12, 2010

Avslutningar...

I torsdags var vi lediga hela dagen, då barnet turligt nog hade skolavslutning på samma dag men vid olika tider.
Dotterns avslutning som hölls utomhus började redan 08:30.
Det var som alltid en himla massa barn och minst lika många vuxna åskådare som såg och hörde barnens sånger. Dotterns klass sjöng "Sommaren är bra" från Pippi-filmen och tillsammans sjöngs naturligtvis "Den blomstertid nu kommer".
Största överraskningen var dock att dottern varit med i det vinnande laget i Poängplocken som gick av stapeln tidigare i veckan.

Här står hon med de övriga i den vinnande gruppen och väntar på diplomet/medaljen. Kul!

En inte lika stor överraskning var att lärarna med rektorn i spetsen drog av ett nummer...det gör dom varje år, men just i år tror jag dom lyckat bättre än tidigare.

Det var en omgjord sommarlovstext till Saades "Manboy", som de fick framför två gånger efter påtryckningar från eleverna, som både studsade och sjöng med.

Sen skjutsade jag sonen till sin skola, medan frun, dottern och mormor fikade som avslutning av dotterns skolavslutning.
Efter det en liten mellanlandning där hemma inna vi fyra åkte ner till det lokala kinahaket och åt av dera prisvärda lunchbuffé.
Från Kinahak till sonen skola och avslutningen där.
Det sjöngs naturligtvis sommarsånger där också, men det hölls även föredrag om Italien, lästes dikter och tre ur sonens klass, däribland sonen, spelade upp en liten pjäs.

En humoristisk "stumfilm" om ett par busiga elever och dess plågade lärare. Var personligen lite orolig för hur den skulle vara och hur den skulle tas emot, men dom överraskade mycket positivt. Drog ner både en och två skrattsalvor och fick en varm applåd efteråt.
Sen blev det naturligtvis "Den blomstertid nu kommer" igen och på det fika och utdelning av de skriftliga omdömena mm.

Efter skolavslutningen åkte mormor hem och vi åkte till Kista C för att se på bio som en liten avslutningspresent.
Innan hann vi dessutom med att köpa det tält vi bestämt oss för. Nu måste det bara bli fint väder så vi kan prova att resa och fälla det någon gång...

Filmen vi såg var barnfilmen "Varning för vilda djur", en riktig skräpfilm måste jag säga, även om barnen skrattade gått åt vissa skämt. Vi skrattade åt ett ytterst fåtal...slutsången var nog bäst.
Sen var den lediga dagen i det närmaste slut...

/Bogie

Inga kommentarer: