söndag, oktober 18, 2009

Mustasch...

Efter matchen plockade frun upp mig på vår gamla gata Förvaltarvägen, och sen åkte vi in till Globen. Väl där åt vi en god middag på Globen Hotell, Entrecote med kantareller till mig, och lammytterfilé till frun.
Sen gick vi till Annexet för att se Mustasch.
Tyvärr var det två förband som vi aldrig hört talas om. Det första var väl ett ok rockband inte helt olikt Mustasch, men utan den kraft och charm som Mustasch besitter.
Vad som sen kom kan väl närmast betraktas som buskis...nå öststatskärringar som körde tafflig striptease till för kvällen väldigt opassande musik.
Tjejerna var varken snygga eller duktiga på att dansa, det var verkligen sunkigt på alla plan, och jag har väldigt svårt att se att Mustasch vill dela gaget med de gänget...

Sen var det då äntligen dax för Mustasch, som öppnade med en räcka nya sånger från nya plattan innan de började rada upp klassikerna.

De gånger jag tidigare sett Mustasch har dom klarat sig bra med en naken scen, rätt sparsmakad ljusshow och en och annan rökpelare (snygga!), men nu hade de bättre ljus samt en filmskärm som hela tiden visade filmer/bilder/animationer bakom bandet, något som faktiskt förtog den bandkänsla som bandet oftast visar upp. Tyckte även att det saknades ett visst sväng/driv i bandet, kan det vara Dojan (fd trummisen) som saknas? Inget ont om de nya medlemmarna, men nya skivan håller inte riktigt måttet (men då är kraven rätt högt ställda sen senaste kanonalbumet) och live är det som sagt något som saknas. Likväl så gjorde dom ett helt ok jobb, och det var alls inte dåligt. Favoritlåten 6:36 lät inte helt klockren, men Double Nature och Black City satt definitivt som dom skulle.
Som utlovat var konserten slut 23:30 och vi drog vidare till ett källarvalv i Gamla Stan där vi firade 40-åringen Matte. Festen hade hållit på sen 19, och de som var kvar var i rätt bra form. Vi gratulerade tog lite att dricka och snackade o skrattade en hel del innan det var dax att utrymma lokalen.
Vi var hemma runt 02:00 och rasade ganska snabbt i säng...

Idag söndag har sonen och till viss del dottern, lekt med en av sonens kompisar och jag och frun har mest byggt vidare på chilla-buren, som nu bara har problemet med att låsa dörrarna kvar.
I övrigt har det väl inte hänt så mycket just idag...
...men snart är det en ny vecka igen, och nya utmaningar och glädjeämnen, men mer om det varefter de infaller.
/Bogie

Inga kommentarer: