söndag, oktober 25, 2009

Händelserika dagar...

I torsdags så var fönsterkillarna här igen och spikade list invändigt, och satte plåtar och list utvändigt, riktigt snyggt blev det. Genom att vi har så pass många fönster, samt två dörrar så hann dom inte färdigt utan kom även på fredagen, men då enbart utvändigt jobb.
En av killarna skar sig på plåtarna på torsdagen och fick tydligen sy 4 stygn i handen, men han jobbade friskt även på fredagen den killen, strongt.

På torsdagen var vi även på kvällen och hämtade (köpte) Calvin . Uppföderskan som bor i Åkersberga var så snäll att hon åkte till McD i Väsby där vi bytter pengar mot liten chilla.
Sen var det bara att inreda den nya stora buren och låta Calvin kolla in den ett tag innan Jericho fick kolla in både nytt hem och ny sambo.

Dom hälsade väl inte direkt vänligt på varandra till en början, och jag tror att Jericho fick ett litet sår på nosen av Calvin, det småhöggs en hel del, och Calvin gömde sig bakom ett av de två husen i buren mest hela kvällen, och kved och pep en hel del, samt gick till attack om Jerry försökte komma dit.
Senare på kvällen verkade det dock mest som att Jerry skyddade Calvin från oss, och att Calvin var tämligen rädd för just oss människor...
På fredagsmorgonen verkade dom redan vara bättre vänner, och nu är dom riktigt mysiga mot varandra...

Kompisarna...

Frun var ledig på fredagen då hon ville ha koll på hur dom klarade av att bo i samma bur, och rätt var det var så tog även jag ledigt...det var mycket skönt även om vi behövde lämna barnen till skolan och sen hade massor att göra i hemmet, allt medan fönsterkillarna som sagt stod utanför och snickrade...

I lördags var vi till Globen och tittade på föreställningen "Walking with Dinosaurs" som spelade för utsålda hus både frrdag, lördag o söndag.

En klart vacker och läcker föreställning med allsköns dinosaurier...som sonen har full koll på vad de heter, men som jag mest tycket var kul att se.

Scenografin imponerade en hel del oxå, så även om föreställningen ibland kändes lite lång och väl faktaspäckad så hölls ögonen med godis...och barnen med popcorn o dricka :)

Två akter på ca 40 minuter var med en köpe-paus (något annat skäl kan inte ha funnits) emellan bestod showen av. Den här "flygödlan"startade akt 2.
...och på slutet dök naturligtvis kungarnas kung upp, Tyranosaurus Rex, men unge...

På denna rätt suddiga bild fick jag även med den svenske skådis som spelade palentologen i föreställningen...
Den stora klumpen under T-Rexen hade alla stora dinosaurier, det var väl där motorn satt för framdrivningen, det förtog dock känslan lite, precis som de "extraben" de små dinosarna hade...
Sonen var väldigt imponerad, dottern inte lika frälst, och jag och frun tyckte väl att det var en kul grej, men jag tror inte det är något vi besöker igen...om det dyker upp igen vill säga...

Sen hyrde vi ett par filmer och åkte hem o käkade middag, o så var även lördagen till ända.

Idag söndag så har barnen haft kompisar hemma, och jag var med min kompis och tittade på derbyt hammarby-AIK. Ett på förhand rätt enkelt derby, toppen mot botten, och bajen som senast gjorde en riktig plattmatch...men nu är ju derbyn alltid derbyn, och bajen var betydligt bättre än vad jag trott att dom skulle vara.
Det tog ett långt tag, dryga 30 minuter innan Flavio lyckades göra första målet, och då var vi Gnagare nog ganska säkra på segern, men ett taggat bajen lyckades göra 1-1 i andra halvlek och tog sen över matchen ett tag...men så gjorde AIK ett sånt där skönt byte som senast när bollen inte ville in...denna gång var det Pavey som kom in och på knappa två minuter avgjorde matchen...

...och då utbröt den här glädjen.
Inte för att jag var ett dugg säker på att det skulle hålla, men AIK tog mer o mer tag i matchen då och styrde hem segern.

...och det var ju inte utan att man njöt av Igor Armas förtvivlan i gräsmattan, idioten som firade bajens 1-1 mål med gester mot Norra (något han borde ha fått kort för, men allt som hände var att linjedomaren hötte med fingret åt honom). Han blev utbuad så fort han rörde bollen efter det, och kollapsen efter slutsignalen gladde rejält just då.
Sen hyllades det från läktaren och vi åkte hemåt...

Hemma var det fortfarande fullt hus, men när gästerna gått så tog vi en promenad ner till ICA, handlade tacos och svullade sen hemma i soffan...

I morgon börjar höstlovet, då dottern går på fritids, men sonen skall vara ensam hemma. Det är första gången han ska ta hand om sig själv en hel dag, och laga lunch till sig själv dessutom...tror det kommer att gå bra.
...och i morgon skall jag även lämna in bilen på rostreparation...o då är vi av med bilen i ca 8-10 arbetsdagar, det blir hårt...men ska nog funka. Blir kanske tvugna att hyra bil på lördag då vi ska på två halloweenkalas, men i övrigt ska det nog funka med lite ändrade rutiner och de kollektiva transporterna...
/Bogie, serieledare igen.

Inga kommentarer: