måndag, april 12, 2010

Het rapport från helgen...

I fredags jobbade frun halvdag...eller mer än halv egentligen, och barnen fick klara sig själva hemma under dagen. Blev en del småkontroverser, där dottern var sitt vanliga gnälliga jag och sonen tog på sig lite för mycket vuxen/föräldrauppgifter, men det ordnade till sig och de blev vänner igen.
Jag och frun åkte o handlade direkt efter jobbet, och var bland annat på Jula och köpte en eldkorg, som vi under söndagen skruvade ihop...sen serien nedan...

...men redan på fredagen eldade vi en del, men då inne på köksbordet. 70-talsklassikern fondue serverades i det Erikssonska hemmet, och det blev lite för mycket rödsprit i brännaren, men allt gick bra ändå...och fart på grytan blev det ju :)

På lördagskvällen var sen sonen på grabbafton hemma hos en kompis som fyllde år, det var film, tv-spel och tacos...vi satt hemma med dottern och åt bakad potatis med räkor och annat gott och tittade på Potter, Körslaget och delar av Djävulen bär Prada innan sonen kom hem.

På söndagen skruvade vi som sagt eldkorg, sen var vi iväg o handlade en sväng, för att sedan inviga eldkorgen med en korvgrillning i vårsolen. Försökte samtidigt kratta ut den kvarvarande snön på hela tomten, så snart kanske även vi har en snöfri tomt...
Efter ett par goda korvar och en god öl så gick jag in och dammsög medan frun fortsatte ute med lite plantering. Efter dammsugning och kökstjänst så var det äntligen dags att placera sig i fotöljen och se AIK:s återtåg till Elitserien. Det tog sin tid, Växjös jämra målvakt stod ivägen för det mesta, men i tredje perioden kom både ett och två noll, härligt.

Nu är jag ju ingen stor hockeyälskare, men detta var oerhört kul, och nog borde det kunna bli åtminstonde en elitseriematch nästa år.
Fotbollen som ligger mig närmare om hjärtat gick och går inte alls lika bra, ytterliggare en förlust inkaserades borta i Gävle...1-0 till Gefle och AIK ligger i botten av tabellen...hemskt.
Nä, man får försöka njuta av hockeyns bravad och bortse från fotbollen fram till på onsdag då AIK möter Halmstad hemma.
/Bogie

Inga kommentarer: