söndag, juli 04, 2010

Från fredag till söndag...

Började fredag morgon på en synnerligen otrevligt vis, till ljudet av en spyende dotter...och även om det var min sista arbetsdag före semestern så valde jag att stanna hemma, då fruns jobb har det som jobbigast just runt halvårsskiftet.
Så semestern började med vabbning...
Nu var det nog nåt åt migrän-hållet eller dylikt som dottern hade, och hon blev bättre under dagen, så när frun undrade om vi ville gå på bio så svarade vi ja.
Så när andra satt på uteserveringar, grillade eller följde kvartsfinalerna i VM, så tittade vi på del tre i the Twilight saga.

...och jag måste nog säga att det här var den roligaste filmen av de tre, en del riktigt roliga och rappa repliker och händelser. Det enda som fortfarande irriterar är att huvudpersonen Bella fortsätter likt Ivanhoe att välja fel pojkvän...
Och ja, det är en klar tjejfilm, men som sådan är den som sagt riktigt underhållande.

Lördagen spenderades på hemmaplan, med handling och lite annat stök, och idag söndag så stökade o städade vi under dagen för att på eftermiddagen ta emot fruns släkt...dvs mormor, morfar, morbror, moster och kusiner till barnen.
Vi firade att morfar fyllde år i lördags och att sonen fyller år på onsdag, och det firade vi med grillad lax och kokt färskpotatis...
Efter middag och tårta som moster hade med sig så badade barnen i den förhållandevis lilla poolen på tomten...

...det plaskades rejält, men visst vore det härligt att sådana här dagar ha en något större pool...
När släkten gav sig av hemåt var det bara den enorma disken kvar...och sen ställde jag mig med fötterna i poolen, sköööönt och svalkande.

Luft-luft-pumpen jobbar för fullt för att få ner temperaturen i huset. Vi lär väl förlora det vi sparar med att ha den igång på vintern, men gud så skönt det är att ha en dräglig innetemperatur.

I morgon, måndag, börjar semestern på riktigt då...
Jag och barnen tar bilen till farmor och farfar och sover kvar över natten, medan frun tyvärr har en vecka till med jobb framför sig, tulle...
Men nu är det dags att skicka barnen i säng, och själv slockna i soffan (dagens lågoddsare).

Trevlig sommar på er!
/Bogie

Inga kommentarer: