måndag, januari 28, 2008

Emmas rum...

Här blir det till att knacka på ackord, då det snart är dags att hämta barnen från skolan...
Sonen gör sin första riktiga dag på det "vanliga" fritidset idag, och allt gick väl inte riktigt enligt planerna...Hans klass är o simmar varje måndag, så på väg med bussen från simhallen är det meningen att han själv ska hoppa av och gå den lilla biten till fritids. Idag lyckades fröknarna ta fel buss, och när dom väl uppmärksammat det så missade dom första bussen på väg tillbaka.
Eftersom det var första dagen så skulle jag möta vid busshållplatsen...stod ute i kylan i ca 30 minuter och väntade på att dom skulle komma...Tack o lov för mobiltelefonen, hur skulle jag annars förstå var dom var.
Nåja, nu är han på fritids iaf, och resten av veckan är det taxi från skola till fritids, så nu är det bara att hoppas att taxi sköter sig.

Nåväl, det var ju egentligen inte det posten skulle handla om...
Sen vi flyttade in för ca 2 år sedan så har vi funderat på att renovera barnens rum, och nu har vi äntligen fått tummen ur, och först på tur är dotterns rum...

...som såg ut så här så sent som i fredags morgon...den röda väggen känns inte direkt flickrum, och gör både rummet mörkt och mindre (hur det nu är möjligt).
På väggen har vi tejpat upp ett tapetprov på den blivand rosa (vad annars :) tapeten som dottern okejat.

Nu är det ju inte bara färgen som ställer till det i rummet, det är en allmän oordning som vi hoppas vi ska få lite bukt med.

Under tiden hyr Emmas saker in sig i diverse rum...här har dom ockuperat fruns syrum och "farfars" gästsäng...

Leksakslådorna som i vanliga fall hittas under sängen finns nu i "matsalen"...

...och sängen står i fil med vår säng i vårt sovrum...mitt nattduksbord finns i datarummet osv, osv...

Här är rummet helt tömt och sonen hjälper till att få ner ett par lager tapeter...skulle inte förvåna mig om vi vann ett par kubik där... :)

Den röda tapeten var inte lika lätt att få bort, men den är också historia nu...

Under tapeten hittade vi bland annat denna tjusiga hästtapet...

Efter en massa slipande och spacklande satte vi så upp denna "under cover-tapet" som ska utjämna en del kavanker, och det funkade bra i hallen iaf, så vi gör ett försök i dotterns rum också. Och så här såg det ut för en timme sedan ungefär. I morgon ska förhoppningsvis jag måla taket och sen får vi se när huvudtapeten har tid att sätta upp sig :)

Annars gjorde vi inte mycket annat i helgen känns det som...

Dottern var ju såklart på fotbollsträning och då var det dax för grupp/lagfotografering, så självklart snikade jag åt mig en bild med mobilen när dom stod så snyggt uppställda...

Så där ja, en kvart senare publicerar jag detta underverk...

Vi ses!

/Bogie

Inga kommentarer: