fredag, november 06, 2009

Du stackars eftersatta blogg...

...vad har hänt sen sist?
Vad har inte hänt?
AIK har tagit sitt elfte Allsvenska Guld!!!! ...men mer om det längre ner.

Innan söndagens magiska match var vi på två Halloweenkalas...

Först var vi hos svåger o svägerska på StEssingen och firade halloween. Mycket trevligt, men våra barn var väl lite väl mycket äldre än de flesta barnen på festen. Lite fika, lite tipspromenad och lite varm choklad på det, sen när de andra skulle till att äta så packade vi in oss i vår lånade Volvo och åkte norrut, till Kungsängen för den traditionella halloween-kvällen hemma hos familjen Anka. Där bjöds det också på en massa gott, och barnen hade jämnåriga kamrater att leka med, så det var knappt vi såg dom på hela kvällen.
Lite öl, en del vin och en spritig whiskey gjorde att söndagen blev lite trög...likväl hann vi med både ett byte på Ikea och handling på ICA Maxi innan jag och kompisen bänkade oss framför Canal+ och den avgörande matchen IFK Göteborg-AIK. Där AIK skulle ta hem guldet vid oavgjort eller vid vinst. Rätt schyssta odds egentligen, men mot ett starkt hemmalag som vunnit dittills samtliga hemmamatcher var det inte helt lätt...
IFK Gbg satte dessutom första målet, och då kändes det tämligen uppgivet i soffan, ifk sill som Allsvenska vinnare, usch o fy!
I andra halvlek kom dock AIK ut som ett nytt lag, och plötsligt hade Flavio satt 1-1 och vi hade initiativet igen, när sen Daniel Tjernström satte 1-2 skreks det i soffan vill jag lova...och vi höll det, vi vann!!!

Elva år sedan sist, Tjenrström, trotjänaren som köptes in efter guldet -98, lagkaptenen, satte 2-1 målet och AIK vann Allsvenskan!!! Grymt!

Efter lite middag på söndagskvällen åkte jag sen in till stan, och nere vid Stureplan ekade det av AIK-sånger överallt. Alla man mötte hade AIK-halsdukar eller mössor, det var som i Solna före matchstart, fast mer uppsluppet.

Jag mötte upp ett par kamrater på PA & CO där en styrelseledamot i AIK bjöd på champange, Pol Roger Blancs de blancs -99, tack för det glaset, mycket gott...glad att jag inte betalade, då hade det blivit stor stark :)

Från PA&CO till Regeringsgatan uppe vid Kungsbron där ett av insläppen för guldfesten var...


Vid 23 tiden nån gång kom laget ut och firades av tusentals Gnagare nedanför på Kungsgatan, och när de nästan aldrig ville ge sig in på festen igen (förstår dom, grymt firande) så bestämde jag mig vid 23:30 för att ta pendeln hem...det blev ingen guldfest, och det var väl synd, men det var en ytterst trevlig kväll ändå...

Runt 23:45 började de flesta bryta upp från Kungsgatan, det var en syn det oxå, och sen tror jag att jag hörde AIK-sånger tills jag klev av pendeln i Väsby och tog bussen hem.

I måndags var det matchtröja på jobbet och en hel del diskussioner och gratulationer från kollegor, även från "småbröderna" som väl var rätt tillfälligt nöjda med en kvalplats oxå.
På kvällen firades Gnaget på Råsunda.

Norra Nedra och Mellan var fullsmockade, liksom Östra Övre. Södra var något mer glest, och på Västra satt det bara hedersgäster.

Det hela började med ett hav av bengaler på staketet och "Åh vi är AIK".

Sen var det artistuppträdanden av Dogge, Strömstedt, Fjodor och Magnus Lind (något som funkade bättre på "Skål för Gnaget-festen som inledde säsongen i våras), men iaf "Drömmar av Guld" satt ju riktigt bra. Mäktigt med ett i stort sett helt nersläckt Råsunda och bara spottar som lyste på artisterna.

Sen kom de riktiga artisterna, en och en hyllades våra Guldhjältar.

...bla med fyrverkerier.
Sen ett segervarv och uppvisande av Lennart Johansson pokal...

Här är det Bojan som visar upp pokalen.

Sen blev det lite spontant uppträdande av laget, här anfört av Mutumba, killen som två dagar innan finalen tatuerar in "SM-Guld 2LAX9" på kroppen.

...och på gräset framför stod Lennart Johanssons pokal...

Resten av veckan har flutit på i vardaglig lunk, bilen har vi fått tillbaka och lämnat vår "låne-Volvo", sonen har trummat och fäktats och dottern sög i sig baciller i skolan igen, så här sitter jag hemma och vabbar...de två små Gnagarna busar mer och mer i sin bur och i rummet när de släpps ut, men är vänner sins emellan.

Hälsar Bogie som just nu sitter o lyssnar på Kents nya album "Röd".
...och som i morgon ska o hylla Gnaget igen, då i årets sista match, Cupfinalen mot ifk sill, må den gå lika bra som förra söndagens match.










2 kommentarer:

dyermaker sa...

"Spritig whiskey"..? Någon särskild sort? ;)

Bogie sa...

Jag får kolla upp det o återkomma...tror det var nån specialgrej...ovanligt mörk var den oxå...men inte hemmatrampad iaf...tror jag :)