torsdag, februari 14, 2008

Jag har läst en bok...


...och det händer tyvärr inte ofta, men efter att ha fått en rekommendation via en annan blogg, så kunde jag bara inte låta bli att läsa denna bok.
Boken handlar om en 15-årig autistisk pojke som hittar en död/mördad hund och han bestämmer sig för att likt sin idol Sherlok Holmes ta reda på vem som dödat hunden.
Detektivarbetet får långt större konsekvenser än vad både pojken och läsaren kan gissa sig till...även om nu inte gissningar tillhör pojkens värld sas.
Det är en klart gripande historia, men ffa är den en mycket intressant studie hur det kan fungera inne i huvudet på någon som är autistisk...och med en son i utkanten av denna stora diagnos, är det verkligen givande, om än inte så uppmuntrande hela tiden.
Rekommenderar definitivt boken till alla som kommit i kontakt med barn med olika diagnoser, men jag tror att vem som helst kan ha glädje/intresse av en dylik bok.

/Bogie...bokslukaren... :)


1 kommentar:

dyermaker sa...

Har ju helt missat detta inlägg. KUL att du gillade boken - den finns liksom inuti mig ännu... och kommer nog att göra det för en lång tid framöver! :)