måndag, februari 04, 2008

Emmas rum "klart"...

Idag känns det extra konstigt att vara hemma från jobbet, och då har jag ju ändå varit hemma en månad vid det här laget. Idag har dock tiden för måndagsmötet på Antenn ändrats från förmiddag till eftermiddag, så där av den konstiga känslan att sitta hemma vid datorn en måndagmorgon...

I helgen fortsatte vi naturligtvis med dotterns rum.
Redan tidigt på lördagsmorgonen började vi tapetsera, och rosa blev det, till dotterns stora glädje. Själv är jag kanske inte helt förtjust i färgen, men det är först och främst hon som ska trivas i sitt rum, och det hoppas jag verkligen att hon kommer att göra...som vi slet :)


Välkomna in i Emmas "nya" rum!

Det är inte stort, men känns betydligt mer ombonat och flickigt än med den tidigare röd-vita målningen.

Det "enda" som återstår är väggen under fönstrena, men där måste vi först få hjälp av en elektriker för att byta elementet och sätta det nya en aning mer åt vänster (på bilden), så att sängen får rum mot fönstret till höger (återigen på bilden ;).

När vi vid halvsextiden på kvällen fått upp den sista våden bestämde vi oss för att ge oss ut i snöstormen som rådde, bara för att premiera oss för gott arbete.
Vi åkte ner till närmsta ICA och köpte lite god ryggbiff, Lohmander berarnaisesås (den enda som räknas :) och kulpotatis, samt lite kladdkaka till efterrätt till barnens glädje.
Väl hemma avnjöts allt detta med ett gott glas rödvin och skräpfilmen Göta Kanal 2 på tv:n...

På söndagen sattes det upp lister, rullgardinder, gardinstång och gardiner. Vi flyttade äntligen ut Emmas säng från vårt sovrum och in i hennes, och sen byggde vi de nya IKEA-möblerna.

Så här rent och fint var det en kort stund, sen flyttades lite av alla de leksaker som varit spridda i hemmet in i rummet...

...och snart var det samma gamla stök...
Njae, kanske inte riktigt, vi hoppas nog att det ska kunna bli lite bättre ordning nu.
Sen är det ju lite tavlor som ska upp, en sänglampa, datorn ska kopplas in och kopplas upp, någon slags kontorsstol måste vi skaffa fram också.
Sen är det bara resten av huset som blivit eftersatt under den tiden vi koncentrerat oss på ett enda litet rum...

Nähä, om en timme ska jag sitta på bussen in mot stan, kanske dags att ta tag i det där eftersatta huset ett ögonblick.
Sen är det två timmar där inne, snabbt tillbaka för att hämta barnen på fritids och hoppas att sonens logistik fungerat bättre den här måndagen. Efter det vänder väl jag och dottern i det närmaste i dörren och beger oss till simskolan, förutsatt att hon är frisk nog för den. Vi springer fortfarande omkring och hostar och nyser, men ingen av oss verkar bli vare sig bättre eller sämre...

Vi hörs!
/Bogie