tisdag, april 01, 2008

Premiären.

Ja, i söndags var det så äntligen premiär för AIK i Allsvenskan 2008.
Nu blev ju inte matchen direkt något att minnas, 0-0 och ett ganska knackigt spel, men sånt där finns det så många som skriver betydligt bättre om...


Tänkte mest visa hur underbart det är just vid premiären och vilken stämning det är i hela Råsunda (stadsdelen då alltså) . Jag fick p-plats på Råsundavägen, hade jag inte varit magsjuk i veckan innan så hade jag nog åkt pendeln och suttit på Backstugan med vänner och tagit en öl i solen...rundar iaf hörnet ner mot Dick Turpin, och då hör man skrålet, ser folket, färgerna (kön till bankomaten) och genast värms ens hjärta.

De övriga uteserveringarna är oxå fulla till bristningsgränsen och då och då ekar ramsorna mellan betongen.

...och betongkomplexet som börjar närma sig sitt slut ligger där i solen. Man ser bekanta ansikten, som man visserligen aldrig delat ett ord med, men delat så mycket annat med...man känner sig hemma.

(på bilden presenteras 100 stycken Allsvenska AIK:are för publiken som reklam för boken 500 AIK:are)

...sen gör det ju inget att läktarna fylldes med över 26-tusen AIK:are och ett ok bortafölje från Kalmar.
Stämningen inne på arena var dock inte så där magisk som man kan önska sig...
Visst rös man av välbehag till "kören" i "Åh vi e AIK", men det var inte många andra ramsor som satt så där jättebra eller länge.
Själv skyller jag på de nyinskaffade högtalarna och den "Ghetto Anders Lundin" som vid ett flertal tillfällen bad mig och de andra på läktaren att "fucka upp Norra rejält" eller att "hänga i"...det har säkert inte varit så att ramsor kommit spontant på Norra på länge, det är lite för stort för det...de allra flesta har sin start i trum-tifo-gänget, men med nån förstärkt, visserligen klassiskt placerad allsångsledare så kändes det bara bajen o fel...tråkigt med sant...men man är väl snart van vid det oxå och hoppar i sidled sjungandes lö-lö-lö...eller så emigrerar man till familjeläktaren...

Överlag trevligt som sagt, men den 10/4 hoppas jag både spel och klack kommit i bättre form.

/Bogie, stolt medlem av Norra Sitt :)

Inga kommentarer: