tisdag, april 01, 2008

A.M.P och Sabbtail i lördags...


Hela tillställningen i lördags var som en kick off för den endagars festival som kommer att hållas i Hågelbyparken i Tumba den 23/8, dit både Sabbtail (klara?) och A.M.P anmält intresse om att få spela. Med tanke på hur lyrisk arrangören var efter respektive spelning så skulle jag ju tro att dom är så gott som klara. Övriga band ska tydligen oxå ha Tumba-conection, men vilka band det skulle kunna tänkas vara är jag inte ett dugg säker på.
100:- i förköp för biljetten, eller 150 vid direktinsläpp låter ju taget iaf.

Lokalen som lördagens spelningar hölls i var helt klart i fritidsgårds/replokals-stuk, och publiken var väl lite därefter oxå, men banden körde för fullt ändå.

A.M.P himselfe, "Burner", skrålar och lirar gitarr för högtryck.
Märk den snygga om än felstavade t-shirten.


Den fd trummisen hoppade in efter ett års frånvaro, och trots bara ett rep i ryggen dagarna innan så lät det kanon från ryth-sektionen som han förtjänstfullt delar med basisten...

..."Gnuskunk", som som alltid är en upplevelse att se på scen.
Jag har nu sett A.M.P ett antal gånger, och jag tror att rent kvalitativt var detta den bästa spelningen. Det mesta lät bra och i takt ;) och ljudet var bättre än de gånger jag sett dom på Anchor...speltiden var dessutom betydligt mer human är på nämnda ställe.
Tyvärr, även om det är väldigt rock n roll, så spelade Gnuskunk sönder medhörningen nånstans i mitten av settet, så nån låt lät väl inte allt för vacker...


Stället var som sagt nån typ av fritidsgård, och här hänger kompisar och band utanför lokalen mellan de två giggen.

Publiken var allt annat än stor, men o andra sidan kände man en stor del av de "tillresta"...
Tyvärr hade det väl inte gjorts nån reklam alls för spelningen, mer än de mail, board-trådar och facebook-events som jag hållt i...

Sen var det då Sabbtails tur att entra scenen till tonerna från en av de nya låtarna som presenterades för kvällen, "So willingly there".
Här är det Jannarna, grundarna och de enda kvarvarande originalmedlemmarna i bandet som spelar.

Senast in i bandet är gitarristen Ion Olteanu, som kanske inte utmärkte sig speciellt på denna spelning, men låtarna satt helt klart...även om det var rätt bredbent :)
Janne Bingegård är en enorm hammondspelare i alla aspekter och bjuder alltid på show, välljud och fingerfärdighet.

Dessvärre hade sångaren Ploogen halsfluss, och hur han kunde prestera så pass bra som han gjorde var ett stort mysterium när man hörde hur han lät när han snackade...en och annan hostpaus mellan låtarna blev det oxå. Trots detta så var det ett riktigt bra framförande av honom.

Det blev kanske aldrig magiskt, då det var för ljust närmast scen, och antingen närmast sörjande eller som på bilden ovan, småchippar som tittade på, men ändå en väl framförd konsert.

...och här ovan herr Bingegårds setlista för kvällen...tyvärr utan Betwixt and Between, men väl med Don´t you know som har ett magiskt medryckande komp. Den funkade nästan lika bra som i Göteborg, och med nya låtar som tex Enemy within, det kommande titelspåret Noi Nyr och den rätt hårda Tomorrow som jag filmade med mobilen.
Jag har dock inte lyckats få över den och the eye of the beholder från mobilen till datorn...varken bluetooth eller adapter till minneskortet vill fungera, men när det väl gör det kommer ni att få se tung-gunget på denna blogg.

Ett stort tack till de bägge banden och dess supportrar för en mycket trevlig kväll!
Nu väntar vi bara på att de ska ut mer på stan och spela, och gärna då i en trevligare och öligare miljö.

/Bogie

5 kommentarer:

dyermaker sa...

Jag är ledsen att jag missade spelningen men glad att jag inte missade Betwixt and Between! ;)

Bogie sa...

Du får besöka Tumba i sommar istället, o tjata lite på Janne att spela den guldlåten!

Anonym sa...

Schyssta bilder och tack för besöket!

Bogie sa...

Pelle/Any time!

Anonym sa...

Synd att man inte kunde komma..