söndag, april 06, 2008

40-årsballuns.


Igår lördag var vi bjudna till svägerskans 40-årskalas.
Så vi lämnade barnen hemma med farmor o farfar och åkte kommunalt in till stan. Det borde ha gått rätt smidigt, men pga en garagebrand i Sollentuna så var pendeltågen inställda och det blev till att åka ersättningsbuss istället. Nu skulle jag kunna skriva en hel del om puckona som blockerade mittgången i bussen med sina väskor och hindrade oss andra från att komma bak till de lediga sätena, men vi lämnar det därhän, då vi faktiskt lyckades buffla oss förbi till slut. I Ulriksdal fick vi äntligen åka pendeln, och trots en rätt rejäl försening så var vi nog på plats inom den akademiska kvarten. Festen hölls på ett lyxigt kontor inne i city, och väl på plats satt bobblet perfekt. Lite mingel o presentation senare var det dax för middag. Födelsedagsbarnets mor stod för den goda förrätten bestående av hemgravad lax på norrländskt tunnbröd och ett litet bröd med löjrom. Till det serverades det naturligtvis två goda vita viner då min frus bror är en fena på vin.
Till varmrätt serverades lammstek och potatis med två goda såser samt två mycket goda röda viner. Efterrätten var glass och värma hjortron samt ytterligare ett gott vin.
Sen var det rätt skönt att sträcka på benen för att sedan dansa till levande musik där min bordsdam stod för delar av sången. Bandet var riktigt bra för att vara ett klart hobbyprojekt.
Lite kaffe, avec och tårta hanns det med innan bandet körde sitt andra o sista sett. Sen tog vi oss hemåt på samma 'roliga' sätt, men i Ulriksdal kom vi iaf på en buss som gick direkt till Väsby station. Därifrån kostade vi på oss att åka taxi. Hemma vid tvåtiden, så det är väl inte så konstigt att man var riktigt seg idag. Fram tom lunch hade vi mina föräldrar kvar, men sen kunde man bejaka bakfyllan. En promenad, ett bad och lite buzz på PS2:an var vad man orkade med.
/Bogie

Inga kommentarer: