onsdag, augusti 04, 2010

Titta mamma, stort hål...

...hål, hål, hål, hål...

Jag tror aldrig jag sett nåt liknande...
Vi märkte tidigare i somras att dottern hade ett hål i en mjölktand. Vi brukar hjälpa henne att borsta tänderna då och då, men har väl slappnat av på senare tid. Efter vi märkte av hålet har vi dock hjälpt henne med borstningen. I måndags åt vi kyckling till middag, och då började tydligen hålet dessutom smärta, så igår åkte alla utom jag till tandläkaren. Genom att det är en mjölktand, så rycktes den ut. Dottern bedövades, och det var enligt hennes utsago det enda smärtsamma. Nu är det bara att hoppas att den riktiga tanden under inte tagit skada.
Vi kollade hålet på kvällen, och man kunde lätt få in en nagelsax en 5 mm i tanden, så det är inte konstigt att det smärtat.

I övrigt läser jag på teliabloggen vad de olika benämningarna står för;
"Det har dykt upp lite frågor om vad ens status betyder som man läser av ifrån http://telia.se/leverans. Här kommer en lite förklaring.

» Väntar på leverans – Man är placerad i kö och beställningen är mottagen och orderlagd
» Nästa leverans – Man är placerad att komma med vid nästa inleverans ifrån Apple
» Avslutad/levererad – Allt är skickat från Telia och man kan följa sin order via posten då man fått med ett kollinumner."

Bådar ju gott, men min status har då inte ändrats från "Väntar..." till "Asvlutad..." än :(

...och annars är det ett riktigt skitväder...må det lätta något tills på lördag då frun, jag och 44.998 till ska inte Stora Skuggan för Sonisphere...

/Bogie

2 kommentarer:

Laila - en ödmjuk jävel sa...

Åh, lilla gumman!
Jag är ju inte bara mamma, ödmjuk och bäst på allt utan även utbildad specialisttandsköterska ;) så jag vet att man ALLTID när man varit hos tandläkaren får något kul av sina päron...

En utdragen tand är värd!
Som sonen alltid sa när han var liten; "den här är värd!"
"VAD är den värd?"
Irriterat svar "DEN är väääärd!"

Bogie sa...

Självklart blev det ett besök i leksaksaffären efter detta...tror det blev någon slags mini-trolleri samt en kopp man kunde måla...pyssel passar bra dessa dagar.