onsdag, augusti 22, 2007

Vardagar...

I måndags och tisdags hade vi farmor här som passade sonen då det var två studiedagar, och jodå, huvudvärk o spyende var över o borta tack o lov.
Efter att vi i tisdags skjutsat farmor till stationen för vidarebefodran Strängnäs så var det dax för dottern att ta sin första simlektion för hösten. Det är nu allt börjar...

Dottern har inte långt kvar innan hon kan simma , det syntes tydligt den lilla stund vi fick vara där o titta.

Igår natt hörde vi en moped som plågades, lät som om den tvingades gå på en låg växel oavsett varvtal. Det tog en evighet innan den försvann, men sen kom den tillbaka, o sen antingen somnade jag eller så dog ljudet direkt.

I morse "hittade" vi mopeden på väg till skolan, och nog hade den plågats alltid, knappt en hel del på fordonet...
I eftermiddags var den bortforslad. Man börjar ju förstå de höga försäkringspremierna på mopeder...tråkigt hur som helst.

Mitt fyra veckors chaufförsjobb börjar lida mot sitt slut tack o lov. Sitter fortfarande och kör den lille Peuguten då Renaulten fortfarande står på verkstaden. Växellåda och koppling var i sin ordning, men någon hydraulik till den där robotväxlingen (tiptronic?) är trasig och nya delar finns i Frankrike den 27/8...kanske...

Ett av de dagliga stoppen är nåt slags dataföretag som ligger fem trappor upp, och vill man kan man ta den stora transporthissen upp, eller så kan man som jag gjort alla fyra veckor, ta trapporna upp...rätt jobbigt till en början, men nu är det...nog fan lika jobbigt faktiskt :)
Nåväl, det tråkiga är att bara en dag av dessa fyra veckor har jag haft med mig något dit eller därifrån...börjar rent av tro att prylarna går på elektronisk väg numera och någon bara glömt att informera mig...men jag ska allt ta mig upp för trapporna de två återstående dagarna oxå... :)

Här är en annan daglig vy, Söderledstunneln, som just nu är enkelfilig och sen mynnar ut i Centralbron som har en massa jämra vägbulor som man absolut inte kan köra fort över...allt det där gör att turen tar lite längre tid än vanligt...men ja, ja, jag kommer dit jag ska vad det lider...eller som min forne chef sa "De tar den tid de tar..."
Det var oxå han som vid nåt utvecklingssamtal konstaterade att jag inte var lat, utan bara bekväm :)

Nähäpp, nu ska vi ge Aron Sorkins nya tv-serie "Studio 60 on the sunset strip" en chans, för har man skapat en serie som "Vita huset" och dessutom tar in ett par av skådisarna därifrån så borde man ju iaf få en chans...

/Bogie

Inga kommentarer: