lördag, mars 01, 2008

Åbo-kryssning.

I tisdags kväll fick dottern någon allergisk reaktion av något hon ätit. Nu blir hon aldrig jättedålig, utan det kliar en del och kinderna mm blossar röda, tack o lov.
Det gjorde iaf att jag hade bägge barnen hemma på onsdagen, då det inte var nån större idé för sonen att gå till ett halvtomt fritids när vi ändå var hemma.

På onsdagskvällen åkte vi tre och hämtade mormor för att sen åka ut till Värtahamnen och möta upp frun.


Sen entrade vi Silja Festival, på väg på en 24-timmars till Åbo.

En drink före maten...

Sen någon slags räkröra till förrätt, där det gröna mousset inte alls smakade avokado...vilket nu inte var så konstigt då det var ruccola-mousse, vilket gav en redigt besk och skarp smak, inte helt lyckat i min mun iaf...men annars var det gott. Frun åt samma förrätt, mormor åt soppa och barnen fick dipp-grönsaker och chips, vilket funkade ypperligt.
Till varmrätt åt sonen köttbullar, dottern grillbiff, mormor lammkotletter, frun åt fisk och jag åt en pepparbiff...rätt gott allting verkade det som...

Sen blev det drinkar i baren/danspalatset...mest för att få de självlysande drinkpinnarna...

Sonen och dottern skaffade sig som vanligt snabbt vänner på båten, och här gör dom dansgolvet osäkert...
Det var öht väldigt lugnt och tomt på båten. Visst gick det på en hel del ungdomar, som man var lite orolig för skulle röja runt, men dom höll sig redigt osynliga mest hela kvällen...discot var i stort sett folktomt fram till midnatt, och sen gick iaf vi o la oss. Kanske värmde dom i hytterna fram tills dess och sen tog över båten, vad vet jag, men vi var mycket nöjda med den lugna kvällen.


Åbo såg vi genom hyttfönstret liggandes i våra kojer, och en lite seg morgon gjorde att vi med ynka tre minuters marginal lyckades komma in till bufféfrukosten...där barnen mest uppsakattade de små minimunkarna :)
För egen del så tyckte jag nog att frukosten var sisådär, trots att det fanns både bacon o äggröra, något som verkligen hör till.

Resten av dagen till sjös spenderades väl mycket med att spela...här utmanar frun sin mor i bilspel...

Dottern var inte helt oäven på de "nollarmade banditerna", hon vann en hel del, men likt alla spelberoende så spelade hon snart bort vinsten...

Sonen och den nyfunna vännen spelade bort rejält med pengar på det här skjutspelet, men kul hade dom under tiden, och duktigare och duktigare blev dom.

Själv lyckades jag ta den första gratis-bingo-raden och vinna mig en chokladkaka...

Barnen dansade och hälsade på lilla My och Mumintrollet...

På väg från Åland bjöds vi på både snöstorm och rätt höga vågor, så det faktiskt kändes som att vi var på sjön ett tag...

...men väl inne i Stockholmsskärgård var det lugnt och soligt...
Ett riktigt trevligt dygn var till ända och nu var det bara att kånka de taxfree-nedtyngda väskorna av båten, och skjutsa hem mormor. Sen åkte vi själva hem o "dog" så smått i sofforna där hemma...innan det var dags för sängen...

/Bogie

Inga kommentarer: