lördag, december 19, 2009

Julshoppande...

Efter lite frukost mm så gav sig frun och jag iväg vid elvatiden, och började med en väldigt speciell symaskinsbutik i Helenelunds centrum...det var halft som ett muséum för antika symaskiner, som verkade vara i fungerande o säljbart skick, och hälften affär med reparationsverkstad. Dom hade tyvärr inte den reservdel frun behövde inne, men han skulle ringa o se om den gick att beställa.
Efter det åkte vi till nya Sollentuna centrum för ett första försök...

Det hade ju både blivit snyggare och mycket större, men jag tror det var lättare att hitta och att handla i det gamla centrumet...
Likväl hittade vi en del julklappar, och tack vare den enorma ytan i centrum var det egentligen bara i de allra minsta affärerna som det var trångt.
Från Sollentuna C till Upplands Väsby dito, där vi började med att bråka med en kärring som ville sno den p-plats vi väntat på, och som sen inte kunde nöja sig med att få en annan plats i närheten, utan var tvungen att öppna dörren och skälla på oss...sen då vi stannade kvar o väntade på att hon skulle komma ut så tog hon tid på sig...och inte hade hon något att komma med heller...anser att vi avgick med segern. :)
Lyckades hitta lite julkappar även där, och det börjar närma sig slutet på inköpslistan...

Väl hemma efter en 4½ timme eller mer så satte vi barnen i omedelbart jobb, det skulle bakas pepparkakor, och det gjordes det...

Dom verkar ha blivit riktigt bra faktiskt...
Efter det blev det julfilmen Grinchen och bakad potatis med diverse tillbehör.

När vi var ute o körde skrek förresten frun till...Kolla, 666...

...så man var ju tvungen att fota :)
Skulle haft ett foto på mammas gamla 343:a, den hade regnummer 666 den...evil car...

...och ute faller snön...
/Bogie

Inga kommentarer: